Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse partij uit veehouderij neemt minderheidsbelang in kassenbouwgroep Ammerlaan

De kassenbouwbedrijven Maurice Kassenbouw en Ammerlaan Construction hebben een nieuwe minderheidsaandeelhouder aan boord gekregen. Het gaat om het Duitse Big Dutchman, actief als systeemleverancier in de veehouderij. 

Met haar zeven wereldwijde logistieke centra en lokale aanwezigheid in meer dan tachtig landen wil Big Dutchman bijdragen aan het verdere internationale succes van Ammerlaan.

"Ik ben ervan overtuigd dat ons sterke wereldwijde netwerk de uitbreiding van Ammerlaan zal ondersteunen", zegt Big Dutchman CEO Bernd Meerpohl, die uitkijkt naar de samenwerking. Ammerlaan's managing director Michel La Crois voegt daaraan toe: "Samen kunnen we nieuwe maatstaven stellen in de globale kassenindustrie."



Bernd Meerpohl en Michel La Crois

Miljard
Big Dutchman, vorig jaar goed voor een jaaromzet van bijna 1 miljard euro en 3.400 medewerkers, is zeer geïnteresseerd in de moderne tuinbouw, die een aanvulling vormt op haar systemen voor de duurzame productie van eieren, pluimvee en varkens, zo legt Meerpohl uit: "Innovatieve technologieën zijn een onderdeel van ons DNA. Ze verbreden ons aanbod van systemen en bieden daarmee onze klanten nieuwe mogelijkheden. Het ontbreekt ons niet aan ideeën."

2 tot 20 hectare
Familiebedrijf Ammerlaan, full-service aanbieder van innovatieve kasprojecten, staat onder leiding van Michel La Crois. Het bedrijf heeft meer dan 75 jaar sectorervaring. De 100 medewerkers van Ammerlaan ontwerpen en realiseren complete kassen voor glasgroenten, zachtfruit en sierteelt in groottes van twee tot twintig hectare. Ammerlaan is onder meer actief in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Rusland en Noord-Amerika. De omzet van het bedrijf bedroeg vorig jaar circa 60 miljoen euro. In 2020 nam La Crois samen met Pascal Janzen de aandelen in Cogas Climate Control over. 

Voor meer informatie:
Big Dutchman International GmbH
www.bigdutchman.de 
 
Ammerlaan Construction BV / Maurice Kassenbouw BV
ammerlaan@kassenbouw.com 
www.kassenbouw.com

Publicatiedatum: