Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrachthandelaar steekt 200 miljoen in nieuw vrachtcentrum Schiphol

Schiphol Real Estate en De Vries en Verburg Bouw hebben 16 december een overeenkomst gesloten voor de bouw van het nieuwe Vrachtgebouw 17 op Schiphol Zuidoost. Dit is een ontwikkeling ten behoeve van bestaande huurder dnata, één van de grootste vrachtafhandelaars op Schiphol. Zij investeren zo'n 200 miljoen euro in het nieuwe volledig geautomatiseerde vrachtgebouw.

Het project bestaat uit 61.000 m2 bedrijfsruimte met 6.700 m2 inpandige kantoorverdieping en is de grootste commerciële vastgoedontwikkeling van Schiphol Commercial op Amsterdam Airport Schiphol.

In januari 2022 zal met de bouw van Vrachtgebouw 17 worden gestart. De verhuizing van dnata naar de nieuwe huisvesting staat gepland voor augustus 2024.

Dnata is momenteel gevestigd in Vrachtgebouw 5 op Schiphol Zuid. Dit gebouw zal in 2024 worden gesloopt om de 2e fase van de verdubbeling van Rijbaan Quebec, een 2e viaduct voor vliegtuigen over de A4, mogelijk te maken. Verdubbeling van deze rijbaan vergroot de veiligheid op Schiphol en verbetert de infrastructuur voor luchtvaartmaatschappijen en Luchtverkeersleiding Nederland. De eerste fase van dit project is half december jl. afgerond en in gebruik genomen.

Zie voor meer informatie over dit project het filmpje hieronder

Bron: Schiphol

Publicatiedatum: