22-24 februari

HortiContact gaat gewoon door

Achter de schermen is door het team van Easyfairs hard gewerkt om de HortiContact straks gewoon door te laten gaan. "Afgelopen week hebben we alle exposanten gebeld", vertelt Mariëlle Schonewille van de organisatie. "We hebben ze de vraag gesteld wat ze zouden willen: HortiContact op 22, 23 en 24 februari of op  31 mei en 1 en 2 juni.  Dit was een belangrijke vraag, omdat we zoveel mogelijk draagkracht willen. De meerderheid wil dat de beurs in februari plaatsvindt. Dat was een redelijk eensgezind antwoord."

Slechts ongeveer 20 bedrijven zullen af moeten haken. Dit zijn vooral de buitenlandse bedrijven, die met name praktische moeilijkheden ondervinden om Nederland binnen te kunnen komen.

Easyfairs heeft naast het contact met de standhouders ook ruggespraak gehouden met de overheid en het RIVM. Alle partijen waren het er over eens dat Easyfairs HortiContact veilig kan organiseren, weet Mariëlle. "Wij zijn een doorstroomlocatie. En daar horen andere regels bij dan bijvoorbeeld die voor de horeca gelden. Overigens zal de beursvloer hetzelfde eruitzien.”

De organisatie vraagt aan bezoekers en deelnemers hun QR-code of testuitslag paraat te houden bij de ingang. HortiContact wordt sinds dit jaar voorbereid en uitgevoerd door een groter team. Dat is, juist in deze tijd, een prettige bijeenkomst: "Praktisch gezien hebben we ook meer handen beschikbaar om dit allemaal in goede banen te leiden."

Voor meer informatie: www.horticontact.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven