VB valt niet voor charmes externe investeerders, maar zet stap met Atrium Agri

"Ik wil de zelfstandigheid niet opgeven"

VB is 2022 begonnen als volledig onderdeel van Atrium Agri. Op de eigen website legt CEO Edward Verbakel, ook mede-oprichter van Atrium Agri, uit waarom het bedrijf deze stap heeft gezet. Hij kreeg na de stap die is gezet naar eigen zeggen namelijk veel positieve reacties, maar ook een aantal vragen. 

"Er was met name positieve belangstelling voor de redenen waarom ik deze beslissing heb genomen, en dat vraagt vanzelfsprekend om duidelijkheid. Deze belangrijke ontwikkeling zal de fundatie onder VB gaan verstevigen. Ik heb goed nagedacht over de toekomst van ons bedrijf. We hebben een rijke historie, waar klimaat als een rode draad door onze geschiedenis loopt. In het jaar waarin ons 55-jarig jubileum is gevierd, heb ik besloten om het bedrijf op te laten gaan in een groter en uniek samenwerkingsverband. Eén van de redenen om dit doen is om ook de komende jaren toekomstbestendig te zijn en te blijven. Financieel had het wellicht aantrekkelijker geweest om voor de charmes van externe investeerders te vallen, maar ik wil de zelfstandigheid niet opgeven. De gedachte achter Atrium is dat wij zelf aan het roer willen blijven van de gehele groep, en dus ook van onze eigen bedrijven", aldus Edward.

Gelijktijdig met de stap van VB zijn ook Havecon en PB, samen met VB de initiatiefnemers van Atrium Agri, 100% onderdeel van het consortium geworden dat inmiddels ruim 400 medewerkers telt met meerdere vestigingen in binnen- en buitenland, goed voor een groepsomzet van ongeveer 400 miljoen euro in 2021. 

Voorloper
VB is een van oorsprong traditioneel maakbedrijf, maar is inmiddels doorgegroeid naar een gezonde ‘Design-Build’ organisatie. "Vanuit de Nederlandse thuismarkt zijn vele grenzen gepasseerd om buitenlandse kwekers en investeerders van moderne efficiënte tuinbouwoplossingen te voorzien. Talloze internationale projecten in een groot aantal klimaatzones op vele continenten."

Niet alleen de tuinbouw is door VB bediend van moderne technologie. Ook andere sectoren konden door de tijd gebruikmaken van de opgedane kennis en vaardigheden. Zo is VB actief voor de grootste voetbalclubs in Nederland en Europa, zijn haar warmtenetten te vinden in havens, industriegebieden en zelfs in de binnenstad van Amsterdam. "Ons bedrijf is één van de voorlopers in het verduurzamen van de glastuinbouw door aardwarmte beschikbaar te maken voor kassen én voor de gebouwde omgeving. Wij worden vandaag de dag nog steeds gezien als toonaangevende speler in klimaattechnologie en complete projectoplossingen."

Edward besluit: "Ik ben enorm trots om hier onderdeel van te kunnen zijn. Na 55 jaar in handen te zijn geweest van de familie Verbakel smelt ons bedrijf nu samen in de groep van Atrium Agri bedrijven. Een krachtig platform van vooruitstrevende tuinbouwtoeleveranciers, waar de ambities hoog en vooruitstrevend zijn. We hebben al heel wat bereikt, maar met elkaar komen we nog verder. Vol vertrouwen werken wij samen aan de toekomst van de internationale glastuinbouw!"

Voor meer informatie:
VB Group
info@vb.nl
www.vb.nl

 

Atrium Agri
info@atriumagri.com 
www.atriumagri.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven