Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Groenteman Adrie van Oevelen aan de slag voor een groothandel

Slagerij neemt AGF-speciaalzaak Nelisse Groenten en Fruit over

Tholen - Vershof Zonneplein had niet verder gekund zonder een volwaardige AGF-specialist. Personeelsverschuivingen en gebrek aan opvolging noodzaakten Matty en Adrie van Oevelen om de zaak enkele dagen per week te sluiten. Eind december wilden ze er definitief een punt achter zetten maar dat hoeft gelukkig niet. De slagersfamilie Geilings heeft besloten om in de groenten te stappen: "Doorgaan zonder groenten en fruit is geen optie. Dat zou een verlies zijn voor heel de winkel. Juist het brede assortiment aan verse producten is waar onze klanten voor komen. Dat moet je in stand houden.” 


Adrie van Oevelen staat nog een paar weken achter de toonbank, daarna gaat hij voor een groothandelaar aan de slag.

Omdat er binnen de eigen familie geen opvolging was, ging het echtpaar Van Oevelen twee jaar geleden op zoek naar overname kandidaten. Ze zijn blij dat het op het nippertje is gelukt. "Adrie zit al zo lang in het vak en de jaren gaan tellen. Personeel is heel moeilijk te vinden. Daarom zijn we al enige tijd gedeeltelijk open en hadden ook besloten om eind december de deuren te sluiten. Een gok, maar uiteindelijk is dat een goede beslissing geweest", vertelt Matty. 


De slagersfamilie Geilings zal de winkel gaan verbouwen

Binnen de slagersfamilie Geilings staat wel opvolging klaar. Zoon John Geilings treed in januari toe tot het familiebedrijf en heeft al enkele jaren kennis opgedaan in het koksvak. "Hij zal zich ook met name richten op de overname van de productiekant van ons bedrijf", weet Matty. "De maaltijden en salades zijn één van onze sterke punten. Ook onze twee personeelsleden gaan mee over, dus die blijven een goede basis voor het AGF-gedeelte en vertrouwde gezichten voor onze klanten."

Voor Adrie (63) die nog altijd op de groothandelsmarkten zelf inkoopt, zit het er met de sluiting van de winkel nog niet op. Vanaf 2022 zal hij nog drie dagen per week 'aan de andere kant' aan de slag gaan bij een van de groothandels.

Voor meer informatie
Matty en Adrie van Oevelen
Nelisse Groenten en Fruit
Zonneplein 7
4624 BC Bergen op Zoom
+31 (0)6 14 71 07 22
vanoevelen.agf@home.nl
www.nelisse.uwgroenteman.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven