"Als de kratten gestapeld zijn, lijkt het net een muur van klimop"

Dat zegt Daniele Scherbi van het Italiaanse Palbox, dat nieuwe kratten heeft gepresenteerd. De kratten wegen 20% minder dan conventionele kratten.

Daniele Scherbi en Markus Telch

Het nieuwe krat is ontstaan in reactie op een provinciale wet in Trentino die bepaalt dat kratten in verschillende tinten groen moeten worden uitgevoerd. "Die wet wilden wij zowel uit esthetisch oogpunt als uit het oogpunt van efficiëntie ten volle benutten", geeft Daniele aan.

Ivy, zoals het krat heet, is een grote krat van HDPE (high-density polyethylene) die nieuwe normen stelt op het gebied van logistiek management, design en productinnovatie en een belangrijke bijdrage levert aan een meer verantwoorde ontwikkeling van onder andere de appellogistiek.

Het originele ontwerp, dat werd ontwikkeld met het oog op een perfecte integratie in de landschappelijke context waarin de kratten worden gebruikt, geeft het best uitdrukking aan het concept achter Ivy, namelijk een milieubewust beheer van de hulpbronnen. Aan het eind van de levenscyclus wordt het namelijk 100% gerecycled en met het nieuwe materiaal wil Palbox andere producten maken. Zo passen de kratten perfect in de logica van de kringloopeconomie en hebben zij van het Instituut ter bevordering van de plasticrecycling het label Plastic, Second Life gekregen.

Ivy is ontworpen door MM Design, vertegenwoordigd door Alex Terzariol. “Bij het ontwerpen dachten we aan de grote muren van gestapelde kisten die door fruitcoöperaties worden gebruikt en vroegen we ons af hoe we dit beter in harmonie met het landschap konden brengen. We hebben ons laten inspireren door de klimop en aan de hand daarvan een textuur gekozen om een natuurlijke esthetiek te bereiken. Als de kratten worden gestapeld, lijkt het effect op dat van de klimplant en wordt er een doorlopend patroon gevormd met een uniek effect.”

Palbox werd opgericht in 1972 en is gespecialiseerd in de productie van grote kratten voor de agrarische sector. Met 50 jaar ervaring en drie strategisch gelegen fabrieken in Europa is de onderneming naar eigen zeggen verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de gehele Europese productie van kratten. 

Voor meer informatie:
Daniele Scherbi
Palbox
Via Brennero nr. 11/13
39044 Egna (BZ) - Italië
+39 0471 812311
palbox@palbox.it  
www.palbox.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven