Atrium Agri investeert in AgriData Innovations: "Innovatie promoten en kennis opdoen"

Het begon als een studieproject, maar inmiddels is AgriData Innovations (ADI) uitgegroeid tot een succesvolle start-up die datagestuurde teelt mogelijk maakt door inzet van 'smart-eyes' voor kasautomatisering. De ontwikkeling van de start-up heeft de interesse van meerdere investeerders gewekt, waaronder samenwerkings-verband Atrium Agri. Zij investeren in het bedrijf van oprichters William Simmonds en Lucien Fesselet en leggen hieronder uit waarom.

Atrium Agri is een samenwerkingsverband van ondernemers uit de internationale tuinbouwsector. De partners vormen een kennisplatform op het gebied van totaalconcepten, kassenbouw, water, klimaat, automatisering, energie en advies. De bedrijven die deel uitmaken van Atrium Agri zijn Havecon, VB Group, PB tec, PB sys,
Bom Group, VEK Adviesgroep, CambridgeHOK en JB Hydroponics.


De investeerders proosten met ADI

ADI voorziet in een geïntegreerde, datagestuurde oplossing die het ondernemers in de glastuinbouw mogelijk maakt waardevolle data over hun gewassen te verzamelen en te analyseren. Als resultaat krijgen zij inzicht in hoe de kwaliteit van hun gewas te verhogen en de productiekosten te verlagen.

De oplossingen van ADI sluiten perfect aan bij de missie van Atrium Agri, legt Koen Brabander, mede oprichter van Atrium Agri uit. “Door deze investering blijven wij innoveren en hebben wij kennis vanuit de bron op het moment dat die kennis beschikbaar komt. Kennis die wij als partners binnen Atrium Agri weer delen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om eigen systemen aan te passen zodat nieuwe systemen inpasbaar worden in de automatisering."


CTO Lucien Fesselet van AgriData Innovations

Van drones naar data
Oprichters William (CEO) en Lucien (CTO) starten in 2015 (onder de naam Applied Drone Innovations) met het experimenteren met drones in kassen om gegevens over gewassen te verzamelen. Daarin constateerden ze dat hun meerwaarde niet zat in drones, maar in data. Dit zorgde voor een verschuiving van de focus van ADI; de ontwikkeling van “smart-eyes” en specialisatie in software-analyse om efficiënte en betrouwbare informatie uit het gewas te halen.

“Door de kracht van technologie en innovatie ontwikkelt ADI robotplatforms met “smart-eyes” en kunstmatige intelligentie om de tuinbouwproductie toekomstbestendig te maken voor de groeiende wereldbevolking. We stellen telers in staat om in ‘The Age of Data’ te stappen,” aldus CEO William Simmonds.

Toekomstgerichte investering
“Met deze investering sorteren wij voor op de toekomst. Multi layer telen zien wij als een haalbaar concept. Als de bereikbaarheid van de teelt moeilijker wordt hebben we extra “ogen” nodig. We vinden dat innovatie op dit gebied een positieve push vanuit de branche nodig heeft. ADI is al zo ver dat ze verkoopbare oplossingen hebben. Ze worden gesteund door een aantal ondernemers die in de food en agri hun voetsporen verdiend hebben. Ons uiteindelijke doel is dus niet zo zeer geld verdienen aan deze investering, maar promoten van de innovatie en het opdoen van kennis”, zegt Koen Brabander.

Pim van Geest, lead business developer bij ADI, is trots op wat het bedrijf tot nu toe heeft bereikt. “Ik vind het erg gaaf dat wij zo’n mooie club aan ‘Angel Investors’ hebben kunnen vinden, waaronder Atrium Agri. Wij zijn op een missie om autonoom datagestuurd telen mogelijk te maken, met als toekomstdoel dat er in iedere gesloten agrarische omgeving (vertical farming en kassen) geavanceerde “smart-eyes” hangen die bruikbare data verzamelen. Deze investeerders gaan daar zeker hun steentje aan bijdragen.” 

Voor meer informatie:
AgriData Innovations
www.adinnovations.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven