GroentenFruit Huis streeft naar hogere consumptie groente en fruit op scholen

In navolging van onder andere het project 'methodiekontwikkeling milieu-footprint tuinbouwproducten (HortiFootprint) is ook het project 'Groente en fruit op school, vanzelfsprekend!' van het gepubliceerde rapport 'Onderzoek met impact' erkend. GroentenFruit Huis was hierbij penvoerder en mede-aanjager was.

''Een 5-dagen beleid op school is zo’n eenvoudige maatregel, die weinig hoeft te kosten, terwijl we er de gezondheid van kinderen mee kunnen bevorderen. We hopen dan ook dat dit terechtkomt in het regeerakkoord'', aldus Anne Marie Borgdorff (Voeding & Gezondheid) van GroentenFruit Huis.

Onderzoek draagt bij aan verhogen groente- en fruitconsumptie kinderen
In het project ‘Groente en fruit op school, vanzelfsprekend!’ werkte Wageningen University & Research (WUR) samen met een aantal private partijen, waaronder GroentenFruit Huis, Nestlé en JOGG. Doel van het project was om strategieën te ontwikkelen die haalbaar zijn voor ouders, kinderen en de school en die effectief bijdragen aan een hogere consumptie van groente en fruit. Het project had een omvang van €480.000 (waarvan de helft werd opgebracht door de private partijen) en een looptijd van 3 jaar. Behalve met de consortiumpartners werd ook nauw samengewerkt met andere organisaties, waaronder het Steunpunt Smaaklessen & EU Schoolfruit (onderdeel WUR), het Voedingscentrum, Jong Leren Eten en het Programma Gezonde School.

Rapport 'Onderzoek met Impact'
Het rapport geeft inzicht in de impact van onderzoeken die in de tuinbouw zijn uitgevoerd onder de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Sinds de start van deze Topsector in 2012 zijn ruim 300 publiek-private onderzoeksprojecten opgestart. Van deze projecten hadden 191 projecten betrekking op de deelsector tuinbouw. Hiervan waren er op het moment van deze studie 89 afgerond. Van deze projecten is (op basis van o.a. beschikbare documenten en vragenlijsten) een groot aantal eigenschappen bepaald. 
Lees de samenvatting hier.

Bron: www.groentenfruithuis.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven