Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kinderarts Koen Joosten:

"Groenteteler zoek meer samenwerking met de zorg!"

In de media verschenen recentelijk weer berichten over toenemend overgewicht bij consumenten, met name ook bij kinderen en jongvolwassenen. "Heel zorgwekkend", vindt kinderarts Koen Joosten, verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam, die rapporten. "Kennelijk slagen we er niet in deze ontwikkeling te keren." In gesprek met Glastuinbouw Nederland deelt hij dat ook telers een rol kunnen spelen om jongeren meer groenten en fruit te laten eten. Onder andere door meer samenwerking te zoeken met de gezondheidszorg.

Middels deelname aan bijvoorbeeld het Groentecongres heeft Koen Joosten de afgelopen jaren al meerdere keren contact gezocht met de groentetelers in Nederland. Hij vindt dat voor hen een taak is weggelegd op gebied van communicatie met de consument, maar ook samenwerking met de zorg. "Telers kunnen een belangrijke rol spelen door veel meer naar buiten te treden met de voedingswaarde van hun producten, door meer samenwerking te zoeken met de burger, maar met name ook de gezondheidszorg. En, niet te vergeten, door innovatief mee te denken om nieuwe producten op de markt te brengen. Concepten die aansluiten bij de behoefte en interesse van jongeren."

Lees hier het hele verhaal bij Glastuinbouw Nederland.

Publicatiedatum: