Nederland goed vertegenwoordigd op eerste editie agri-tech beurs en conferentie FPC Future

Op 4 November jongstleden vond op de Lincolnshire Showground in Lincoln de eerste editie van FPC Future plaats. Op deze nieuwe agri-tech beurs en conferentie, georganiseerd door het Fresh Produce Consortium (FPC) in samenwerking met de Universiteit van Lincoln, lieten bedrijven de laatste technologieën en innovaties zien gericht op de tuinbouwsector. Naast de beurs was er ook een goed gevuld conferentieprogramma en een ‘Careers Fair’ voor studenten geïnteresseerd in een toekomstige functie in de tuinbouwsector. Nederland was goed vertegenwoordigd met een Nederlands paviljoen en meerdere sprekers in het conferentieprogramma.

Nederlandse deelname
Het landbouwteam van de Nederlandse Ambassade in Londen heeft een Nederlands paviljoen georganiseerd op de beurs waaraan uiteindelijk 8 Nederlandse bedrijven hebben deelgenomen: Certhon, Crux Agribotics, Grodan, Smart Wash Solutions, Svensson, Hagelunie, Bosman van Zaal/CMW Horticulture en Horconex. Daarnaast was ook de BOM group op de beurs aanwezig met een stand. In het conferentieprogramma waren ook een aantal Nederlandse sprekers opgenomen, waaronder Sander van Golberdinge van Grodan die vertelde over een duurzamere manier van telen en Edwin Vanlaerhoven van Certhon die sprak over hoe de integratie van robotica in volgende generatie teeltsystemen succesvol kan zijn.

Focus op agri-tech
Deelname aan FPC Future is een van de manieren waarop het landbouwteam van de Nederlandse ambassade in Londen de komende jaren aandacht zal geven aan agri-tech, een onderwerp waar er (ook na Brexit) mogelijkheden zijn tot verdere samenwerking tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het landbouwteam sprak op de beurs dan ook met Jo Churchill, de Britse Minister for Agri-Innovation and Climate Adaptation, over de kansen voor kennis- en innovatiesamenwerking tussen de Nederlandse en Britse land- en tuinbouwsectoren.

FPC Future 2022?
Voor zowel de organisatie van de beurs als de Nederlandse deelnemers was deze eerste editie van FPC Future een succes. De kans is dan ook aanwezig dat er volgend jaar een tweede editie zal worden georganiseerd. Als u interesse heeft in deelname kunt u contact opnemen met het landbouwteam van de Nederlandse Ambassade in Londen.

bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven