Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Seizoen Spaanse Intense-tomaten van start bij PZ Import

"Voor broodjes is er geen geschiktere tomaat te vinden"

Tholen - Vrijdag arriveren de eerste Spaanse Intense-tomaten weer bij PZ Import. "De vooruitzichten zijn goed. Er komen wat minder tomaten uit Marokko en er zal minder belichte teelt zijn in Holland. Maar we rekenen ons niet rijk. Als het seizoen voorbij is, weet je tenslotte pas hoe het gelopen heeft", vertelt Paul Zuijderwijk. Hij levert de tomaten onder het merk Roxy en heeft deze beschikbaar in de maten M, MP en MM. 

PZ Import beperkt zich bij de tomatenimport tot de Spaanse Intense-pruimtomaten, die zich kenmerken door een hogere dichtheid, zonder vorm of sap te verliezen, wat het een ideale tomaat maakt voor de verwerkende industrie. "Voor broodjes is er geen betere tomaat te vinden", aldus Paul. "Ik exporteer zelf deze tomaten naar een vaste klant in het Verenigd Koninkrijk en de rest gaat via exporteurs."

Hoewel de foodservice tijdens de lockdown in de hoek zat waar de klappen vielen, is de afzet ook vorig jaar volgens de importeur goed doorgelopen. "Ik krijg redelijk stabiele aantallen binnen, al blijf je in de aanvoer enorm weersafhankelijk. Normaliter bied ik de Spaanse Intense-tomaten aan tot april volgend jaar."

Voor meer informatie:
P. Zuijderwijk Import
Maasambacht 11
2676 AW Maasdijk
+31 (0)6 53 37 24 35
info@pzimport.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven