Gesubsidieerde accu's voor zonnestroom bij Hartman Expeditie

Hartman Expeditie in Nieuw-Amsterdam krijgt van provincie Drenthe een eenmalige subsidie van € 50.000 voor de alternatieve oplossing waarmee het bedrijf gaat verduurzamen. Hartman kan vanwege netcongestie op het elektriciteitsnetwerk rond Emmen geen opgewekte zonnestroom terug leveren aan het net. Om toch zonnepanelen te kunnen plaatsen en te verduurzamen gaat het bedrijf investeren in een accupack en transformator. De opgewekte zonnestroom gaat het bedrijf opslaan in de accu’s en gebruiken op het moment dat daar behoefte aan is. Dat is vooral in de avond- en nachturen, wanneer het meeste energiegebruik plaatsvindt.
 
Met deze oplossing wordt de opwek van de zonnestroom volledig binnen het bedrijf zelf opgeslagen en gebruikt en hoeft het openbare net niet verzwaard te worden. Gedeputeerde Stelpstra: ''Dit is weer een voorbeeld van een bedrijf dat heel graag wil verduurzamen, maar tegen de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk aanloopt. Ik ben blij dat zij zoeken naar alternatieve oplossingen en dat wij daaraan kunnen bijdragen. Niet alleen financieel, maar ook met kennis vanuit onze handreiking met mogelijke oplossingen bij netcongestie.''

Om in de toekomst meer bedrijven te kunnen ondersteunen die bij verduurzaming tegen netcongestie aanlopen werkt de provincie aan een uitvoeringsregeling. Deze regeling wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opengesteld. 

Bron: www.provincie.drenthe.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven