Pindstrup Group neemt grote Braziliaanse leverancier van groeimedia over

Pindstrup neemt Carolina Soil do Brasil, de grootste leverancier van groeimedia aan de Braziliaanse tuinbouwsector, over.

Eind oktober werden de documenten ondertekend en virtuele handdrukken uitgewisseld, toen C. Dwight Howard van Carolina Soil, een bedrijf uit de Amerikaanse staat North Carolina, en zijn zakenpartner Wilbur Taylor de Braziliaanse tak van hun tuinbouwbedrijf afstootten. Carolina Soil do Brasil zal nu deel uitmaken van de Pindstrup-groep.

C. Dwight Howard: "Carolina Soil do Brasil produceert al meer dan 20 jaar producten voor de substraatteelt in Brazilië. Met de overname door Pindstrup zijn we ervan overtuigd dat ze verder zullen bouwen aan een succesvolle toekomst voor onze producten."

Groei in regio's
Bjarne Moltke Hansen, voorzitter van de raad van bestuur van Pindstrup, is verheugd met deze strategische overname. "Een deel van de strategie van Pindstrup is erop gericht om de groei die we in voorbije decennia hebben doorgemaakt, voort te zetten. Over het algemeen groeit Pindstrup organisch, maar we staan altijd open voor mogelijkheden om het bedrijf te laten groeien door middel van strategische overnames. Daarom waren we erg geïnteresseerd toen de heer Howard contact opnam met Pindstrup. Carolina Soil do Brasil past perfect in onze plannen om uit te breiden in bepaalde regio's van de wereld."

"Ondanks de coronapandemie en de beperkende maatregelen, waren we in staat om tijdens het onderhandelingsproces een goede relatie op te bouwen met de heer Howard en de heer Taylor. Dat toont aan hoe vergelijkbaar onze bedrijven zijn op het vlak van respect voor elkaar, vaardigheden, kwaliteiten en manier van werken", zegt Torben Brændgaard, CEO van Pindstrup. Hij kon eerder dit jaar de faciliteiten van Carolina Soil in Pardinho en Santa Cruz do Sul bezoeken en was onder de indruk van wat CEO Anderson Schaeffer presenteerde.

Naam blijft
Carolina Soil do Brasil vormt een aanvulling op de huidige activiteiten van Pindstrup in Brazilië, aangezien er geen grote overlappingen zijn op het gebied van marktsegmenten en klanten. Dankzij de gecombineerde kennis van de twee bedrijven zal Pindstrup verder kunnen groeien in een interessante regio. Er zijn momenteel geen plannen om de organisatie of de merknaam van Carolina Soil te veranderen.

Voor meer informatie:
Pindstrup
www.pindstrup.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven