Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer investeert miljoenen in Spaans groentezaden R&D-centrum

Groenteveredelingsbedrijf Bayer investeert 5,1 miljoen euro in uitbreiding van haar internationale Product Design Center in het Spaanse San Nicolás. Het bedrijf doet er onderzoek naar celbiologie en produceert er ook zaden voor komkommer, paprika, aubergine en meloen. Zowel de merken Seminis en De Ruiter verkopen de zaden uit het veredelingscentrum.

Capaciteit uitgebreid
De investering in uitbreiding van het centrum is in september 2019 gestart. De uitbreiding omvat een multifunctionele R&D-faciliteit voor celbiologie, laboratoria, celkweekkamers, klimaatkamers en plannen om een hightech kasruimte te ontwikkelen. Met de uitbreiding krijgt Bayer drie keer meer capaciteit voor innovatieve verdubbelde haploïde (DH) productiemethoden. 

"We laten onze pijplijn met deze investering groeien zonder onze voetafdruk te vergroten", zegt J.D. Rossouw, hoofd van Bayer’s Vegetables R&D. "Bayer is van plan om de komende jaren verder te investeren in San Nicolás als onderdeel van een tweede fase-uitbreiding, waardoor we de DH-capaciteiten tegen 2023 bijna verzesvoudigd zullen hebben."

San Nicolás is een van de meer dan 30 R&D-locaties over de hele wereld voor Bayer en een van de vier Product Design Centers in belangrijke groentetelende regio's, waaronder Nederland, Guatemala en het Amerikaanse Californië.

Bron: Bayer

Publicatiedatum: