Mexx Holweg, van stagiair tot teeltadviseur bij Cultivators

Recent studeerde Mexx Holweg tijdens (!) GreenTech af bij Wageningen University & Research. Hij was op de beurs namens Cultivators. Mexx groeide bij het adviesbureau van stagiair door tot teeltadviseur. Het bedrijf geeft graag ruimte aan jong talent. 

"Tijdens mijn stage van zeven maanden heb ik vooral gewerkt aan de optimalisatie van de vermeerdering van medicinale cannabis door middel van stengelstekken", vertelt Mexx. "De bewortelingsproeven zijn uitgevoerd bij Wageningen University & Research in samenwerking met twee branchepartners die actief zijn op het gebied van belichting en substraat. Daarnaast heeft Cultivators mij begeleid om een tuinbouwspecialist te worden, omdat ze mij de kans gaven om betrokken te zijn bij verschillende interessante projecten. Zo ging ik samen met collega's naar vergaderingen met klanten, ondersteunde ik hen bij het uitvoeren van marktanalyses en bij het ontwikkelen van modules voor trainingen en nam ik deel aan de maandelijkse technische vergaderingen met het team van internationale consultants. Omdat ik ook geïnteresseerd was om 'telerservaring' op te doen, heeft Cultivators ervoor gezorgd dat ik als teeltassistent in de kas kon meelopen bij een van de grootste kruidentelers van Nederland. Met de adviesondersteuning van Cultivators kon ik daar de theorie in de praktijk brengen!"

Kloof
Dergelijke kansen voor jonge talenten kunnen belangrijk zijn om de kloof tussen de academische wereld en het veldwerk te overbruggen. "Tijdens mijn stage bij Cultivators heb ik geleerd hoe belangrijk praktische toepassingen van onderzoek zijn en dat teeltbedrijven niet alleen telen, maar ook zaken doen", vervolgt hij. "Omdat ik een academische achtergrond heb, moest ik stappen zetten in het vertalen van informatie en onderzoeksdata naar praktisch en commercieel gebruik. Na het succesvol afronden van mijn stage heb ik de kans gekregen om mij bij Cultivators verder te ontwikkelen als teeltadviseur voor zowel hydrocultuursla als cannabis. Ik geloof oprecht dat al ik grote stappen voorwaarts heb gezet en dat er tijdens mijn carrière nog vele zullen volgen!"

En nu de stage erop zit, is Mexx toegetreden tot de gelederen van cannabisexperts, maar hij zal zich met meer dan alleen cannabis bezighouden. "In mijn nieuwe functie bij Cultivators ga ik me focussen op het assisteren van mijn collega’s in projecten voor de teelt van cannabis en hydrocultuursla. Ik kijk er al naar uit om de komende periode als tuinbouwspecialist verder te groeien waarbij ik mij vooral op deze twee teelten ga richten. Hoewel het team bij Cultivators snel groeit, voel ik me gesteund door mijn collega's en krijg ik alle kansen om mezelf en het bedrijf vooruit te helpen. Het is fijn om zij aan zij te werken in een sterk team en ik ben benieuwd wat de toekomst brengt."

Voor meer informatie:
Cultivators
info@cultivators.nl  
cultivators.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven