12e editie van Poolse AGF-beurs TSW gaat door op 12 en 13 januari 2022

TSW, een AGF-beurs die doorgaat in het Ptak Warsaw Center in Nadarzyn nabij Warschau, trekt elk jaar meer en meer bezoekers. Vorige editie waren er meer dan 16.000 bezoekers uit 25 landen, onder meer uit Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Estland, Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Italië. Tijdens dit tweedaagse evenement kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste binnen- en buitenlandse trends in de sector.

Tot nu toe hebben ruim 240 bedrijven hun aanvraag voor TSW 2022 ingediend. Het gaat om zowel Poolse als buitenlandse exposanten. Ze zullen er plant- en oogstmachines, meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, kwekerijproducten, zaden, verpakkingsoplossingen, koelcellen, netten en andere apparatuur en hulpmiddelen tonen.

Tijdens TSW vinden er ook zes conferenties plaats die de belangrijkste oplossingen voor de groente- en fruitteelt belichten. Nieuw is de conferentie over verwerking van groenten en fruit, georganiseerd door het Nationaal Instituut voor Tuinbouwonderzoek in Skierniewice. Er zal onder meer aandacht worden besteed aan volgende thema’s: het organiseren van een groente- en fruitverwerkingsbedrijf, ingemaakte groenten, producten met meerdere ingrediënten en het gebruik van plantaardig afval.

Op woensdag 12 januari vinden drie conferenties plaats: over aardbeien, over groenten uit de buitenteelt en over bedekte teelt.

Op donderdag 13 januari volgen de drie andere conferenties: over fruitteelt, over verwerking van groenten en fruit en over biologische en duurzame teelt. Dit laatste thema is ook nieuw en is gericht op het afstemmen van de Poolse tuinbouw op de Europese Green Deal.

Een van de hoogtepunten van de beurs is de Professor Pieniążek Prijs die sinds 2015 wordt uitgereikt. De winnaars van de laatste editie van de prijs die innovatieve oplossingen bekroont waren Carbohort Sp. z o.o., Agrosimex Sp. z o.o. en Royal Brinkman Polska Sp. z o.o. De lijst met alle winnaars en bekroonde producten, de voorwaarden van de wedstrijd en inschrijvingsformulieren zijn hier beschikbaar.

De toegang tot de beurs en het bijwonen van de conferenties zijn gratis, maar online inschrijven is verplicht. Het evenement zal wederom kunnen rekenen op de deelname van Timac Agro Polska Sp. z o.o. en Agrosimex Sp. z o.o., twee bedrijven in de kunstmestindustrie. Nieuw dit jaar als TSW-partner is het  gewasbeschermingsbedrijf UPL Polska Sp. z o.o.

Gedetailleerde informatie is beschikbaar op www.tsw.pl

Voor meer informatie:
Ewelina Chyżewska
+48 510 852 263
e.chyzewska@oikos.net.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven