Horticoop gaat verder als investeringscoöperatie

Tuinbouwcoöperatie Horticoop gaat in een nieuwe vorm verder. Horticoop wordt een investeringcoöperatie. In deze coöperatie ontvangen de leden participaties en investeert Horticoop actief in bedrijven die een bijdrage leveren aan de tuinbouwsector. Daarmee wordt Horticoop een platform voor investering, innovatie en ontwikkeling, waarvan alle partijen profiteren: leden, Horticoop-bedrijven en de sector. Op woensdag 1 december 2021 is de feestelijke aftrap van ‘het nieuwe Horticoop’.

Horticoop bestaat al bijna 120 jaar en is een coöperatie met leden in de (glas)tuinbouwsector. De coöperatie introduceert een participatiestructuur waarin het eigen vermogen van Horticoop op naam van de leden wordt gezet. Via deze participaties delen zij in de winst en wordt duidelijker dat ze kunnen bijdragen aan het succes van de Horticoop-bedrijven.

Horticoop gaat investeren in zowel haar gevestigde bedrijven als in start-ups en scale-ups. Zo investeert de coöperatie met ‘slim geld’ in kennis, netwerk en afzetmogelijkheden in de tuinbouw. Hierdoor kan Horticoop haar leden ondersteuning blijven bieden in de bedrijfsvoering én kan de sector toekomstgericht groeien.

Om de leden meer te betrekken bij de coöperatie en bij elkaar organiseert Horticoop voor leden fysieke en online ontmoetingen zodat zij onderling kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Ook kunnen leden meebeslissen over de koers van de coöperatie en meedenken over toekomstige investeringen.

Horticoops CEO Steven van Nieuwenhuijzen ziet het als zijn taak om verbinding te maken, zowel binnen de coöperatie en tussen de coöperatie en hun leden, als tussen Horticoop en de verschillende ketenpartners in de sector. Van Nieuwenhuijzen: "Als we het goed doen, gaan ledenvoordeel en succesvolle deelnemingen hand in hand, waarbij het kraakhelder is wat het leden brengt. Daarnaast vragen we onze leden ook om, bij vergelijkbare marktcondities, hun benodigde producten en diensten bij de Horticoop-bedrijven af te nemen. Door de commerciële kracht van onze bedrijven te bundelen en daarnaast kennis, ervaring en informatie van onze leden te delen, worden we als coöperatie onverslaanbaar."

Voor meer informatie:
Horticoop
www.horticoop.nl  
info@horticoop.nl  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven