EU zegt 120 miljoen euro toe voor modernisering Spaanse kassen

De Europese Commissie heeft ingestemd met de toewijzing van Spanje van € 120 miljoen uit de herstelfondsen van de Europese Unie voor de transformatie en modernisering van kassen waarin groenten, snijbloemen en sierplanten worden geteeld.

De financiering gebeurt met geld uit de Recovery and Resilience Facility (RRF), na goedkeuring door de Commissie en de Raad van het herstel- en veerkrachtplan.

Deze overheidssteunregeling, die loopt tot 31 december 2023, heeft volgens de Commissie tot doel het concurrentievermogen en de duurzaamheid van de Europese groente-, bloemen- en sierplantenteelt te verbeteren door de ecologische transitie te ondersteunen.

De overheidssteun gebeurt in de vorm van directe subsidies en zal dienen voor investeringen in structurele verbeteringen en energie-efficiëntie.

De Commissie beoordeelt de voorstellen in overeenstemming met de EU-regels inzake staatssteun, met name de richtsnoeren die van toepassing zijn in de land- en bosbouwsector en voor plattelandsgebieden. Deze regels stellen de lidstaten in staat steun te verlenen om een economisch haalbare voedselproductie te waarborgen en een efficiënt gebruik van hulpbronnen te bevorderen met het oog op een slimme en duurzame groei.

De Commissie concludeerde dat de steun de ontwikkeling van een economische activiteit bevordert en de handelsvoorwaarden niet schaadt.

Bron: agrodiario.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven