Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Britse tomatenteler test aerocultuur vermeerderingssysteem

De Britse teler La Serra en LettUs Grow, een leverancier van indoor farming technologie, zijn een samenwerking aangegaan om proeven te doen in de vermeerdering van tomaten. De eerste proeven met aerocultuur zijn uitgevoerd in het aerocultuur-onderzoekscentrum van LettUs Grow in Bristol en de eerste ronde resultaten is afgelopen maand al gecontroleerd in de kassen van La Serra in Pershore. Het doel van de proeven is de kwaliteit, de consistentie en de duurzaamheid van de vermeerdering van tomatenplanten te verbeteren.

Door samen te werken met LettUs Grow wil de teler hun oogstseizoen verlengen door hun pluk vroeger in het jaar te laten beginnen. Nu oogst de teler nog negen maande per jaar. De aerocultuur-technologie van LettUs Grow zou het mogelijk maken om gewassen tot twee keer zo snel te laten groeien als met hydrocultuur-systemen die vaker in kassen worden gebruikt.

De zaailingen werden geteeld uit zaad met behulp van LettUs Grow's aerocultuur systeem in een volledig gecontroleerde verticale teeltomgeving. Na ongeveer 30 dagen in aerocultuur, toen de eerste bloeiende trossen zichtbaar waren en de stengels ongeveer 30 cm hoog waren, werden de gewassen overgeplant in de La Serra-kas.

Na het overplanten in de kas werden de gewassen overgebracht op een hydrocultuursysteem met voedingsfolie. De zaailingen van LettUs Grow zullen worden vergeleken met de standaard zaailingen van La Serra in de kas. De relatieve prestaties van de planten worden vergeleken en nauwlettend in de gaten gehouden.

De commerciële kasproeven volgen op de samenwerking van LettUs Grow met de Harper Adams University om verschillende technologieën en irrigatiesystemen in de kas en verticale teelt te onderzoeken.

De eerste proef laat goede resultaten zien, met een volgens Nick Amst, General Manager bij La Serra 'indrukwekkende snelheid van wortelgroei bij de jonge planten van het aeroponic systeem. "De planten die zijn aangekomen van LettUs Grow hadden een aanzienlijke wortelontwikkeling in vergelijking met onze conventionele vermeerderde planten. Voor ons is het wortelstelsel de sleutel in het opzetten van onze gewassen voor het jaar en het aerocultuur systeem ontwikkeld door LettUs Grow heeft de voordelen van sterke gezonde wortels aangetoond."

Er zijn ook al vroeg aanwijzingen dat de aeroponic-technologie van LettUs Grow de vermeerderingstijd heeft verkort, wat zou kunnen resulteren in meer oogsten per jaar voor tomatentelers die het systeem gebruiken, geeft Charlie Guy, CEO en medeoprichter van LettUs Grow, aan. "omenteel gebruikt de glastuinbouw wereldwijd 40.000 ha land, dat naar schatting met 5% per jaar toeneemt, dus het verbeteren van de efficiëntie en het milieueffect van het telen op deze schaal zou een enorme impact hebben op de wereldwijde voedingsteelt. Door gebruik te maken van aerocultuur technologie binnen de verschillende kassen en vermeerderingscontexten kunnen we de hoeveelheid voeding die we in kassen kunnen telen vergroten, terwijl we ook minder hulpbronnen gebruiken. Het stimuleren van voedingszekerheid en het vermogen van het Verenigd Koninkrijk om gewassen zoals tomaten te telen zou ook onze afhankelijkheid van import verminderen."

Voor meer informatie:
LettUs Grow
info@lettusgrow.com 
lettusgrow.com
 
 
La Serra

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven