Metazet FormFlex produceert binnenteeltsystemen voor onderwijs

Een derde serie GrowWizzKid binnenteeltsystemen rolt in november van de band. Een spreekwoordelijke band, want de productie is veelal handwerk. De ‘GrowWizzKid’ zoals scholen het systeem noemen, is in 2016 door Metazet FormFlex ontworpen met input vanuit het onderwijs en op initiatief van bedenker Ida Hendricks, landbouwkundig ingenieur en directeur van GrowWizzKid.

Dat zij voor het ontwerp van Metazet FormFlex koos, is niet vreemd. Het moest een product worden dat voor kinderen geschikt is, maar zeker waarheidsgetrouw de werkwijze in de sector nabootst. Metazet FormFlex is maatwerk-specialist in de tuinbouwsector. “Het ontwerpen en produceren van het unieke GrowWizzKid binnenteelsysteem was voor ons een uitdagend maar passend project,” vertelt Dolf van der Hoeven, technisch commercieel directeur van het bedrijf.

Reëel beeld van tuinder creëren is belangrijk voor de sector
Het lesprogramma GrowWizzKid wint aan interesse. Nagenoeg de hele productie vindt meteen zijn weg naar scholen die met het bijbehorende lesprogramma gaan starten. Het binnenteeltsysteem is een bouwpakket en wordt door leerlingen in basisonderwijs en voorgezet onderwijs eigenhandig opgebouwd.

Vervolgens gaan de leerlingen er gewassen in kweken. Dat gebeurt in verschillende lagen via substraatteelt en waterteelt. Het zijn de manieren van teelt die ook door professionals worden toegepast. Naast het leren over herkomst gezonde voeding en impact op je leefomgeving is dat is de kern van het lesprogramma: zoveel mogelijk praktisch en realistisch aan het werk. Voor Metazet FormFlex is de kennismaking van de leerlingen met alle technieken van GrowWizzkid belangrijk. Van der Hoeven: “Ze raken meteen vertrouwd met de beroepen in de tuinbouwsector. Het beeld dat kinderen van een Nederlandse boer of tuinder hebben is niet meer reëel. De huidige generatie is veelal modern, heeft een technische opleiding en kennis van duurzaamheid. Met de productie van GrowWizzKid teeltsystemen dragen wij bij aan onze verantwoordelijkheid voor interesse kweken van jong (groen) techniek-talent. Ik moedig andere bedrijven in de sector aan dat ook te doen en contact op te nemen met Ida Hendricks.”

Voor meer informatie:
Metazet FormFlex
+31 (174) 22 58 22
info@metazet.com  
www.metazetformflex.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven