Amerikaanse bioteelt levert zelfde productie als regulier in test bij Nederlandse teler

In de kas bij komkommerteler Herman Keijzers in Veldhoven zijn testen gedaan met de natuurlijke stikstof van VitalFluid. Het gaat om een test met een 'standaard' USDA organic komkommerteelt. In zijn kas bereikte de teler dezelfde productiviteit in de USDA organic teelt als in de traditionele teelt, wat ongeveer 30% hoger is. 

Een Amerikaanse teler die de test bezocht toonde zich enthousiast, zo deelt VitalFluid. "Planten liegen niet", riep hij uit. De Amerikaan is een van de grootste biologische telers van komkommer in de VS en wil graag de natuurlijke stikstof van VitalFluid kunnen gebruiken voor zijn organic teelt. 

Komkommerteler Herman wijst erop dat 'een van de grootste uitdagingen in de USDA organic teelt een tekort aan stikstof is.' De stikstofcomponent wordt geleverd door VitalFluid natuurlijke stikstof.

Opname beter
Sales Manager Mark van Boxtel van VitalFluid: "Wat we kunnen zien is dat de nitraatgehaltes (NO3) in het 'gift' water zeer goed zijn. De planten zijn in staat om dit nitraat direct op te nemen, dus het regelen van je bemestingswater is eenvoudig. Bij organische meststoffen moeten de voedingsstoffen eerst omgezet worden in NO3, wat problemen geeft bij het beheersen van de plantengroei. Een ander voordeel van natuurlijke stikstof is dat de druppelaars van het irrigatiesysteem niet blokkeren omdat het een zeer schone voedingsbron is. Er zitten geen contaminanten of residuen in het water, wat het ook mogelijk maakt om het bemestingswater te recirculeren."

VitalFluid natuurlijke stikstof is een duurzame voedingsstof gemaakt met alleen water en omgevingslucht als input. Mark: "Door het kopiëren van bliksem maken we gebruik van een natuurlijk proces."

VitalFluid test momenteel met tomaten bij de WUR in Bleiswijk, sla in vertical farming bij Botany en komkommers bij een teler in het zuiden van Nederland. Ook zijn enkele potentiële klanten op kleine schaal aan het testen met algen en kruiden.

Voor meer informatie:
Mark van Boxtel
Vitalfluid
High Tech Campus 25-5
5656 AE Eindhoven
+31 (0)85 0603 025
info@vitalfluid.nl 
www.vitalfluid.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven