"Probiotica kunnen de negatieve effecten van stressreacties op planten verminderen"

"Bij hydrocultuur zijn er minder microben. Met minder nuttige microben zijn de planten op zichzelf aangewezen om met verschillende stressfactoren om te gaan. Bij Ceragen willen we het ecosysteem herstellen," zegt Danielle Rose van Ceragen.

Ceragen is een Canadees biotechnologiebedrijf dat probiotica, of microbiële inoculanten, ontwikkelt om de stressrespons van planten te verbeteren. De probiotica kunnen een enkele bacteriestam zijn of een groep microben die de plantengroei kunnen verbeteren.

"Microben kunnen heel veel. We kunnen die technologie gebruiken om een positieve wereldwijde impact te hebben door met dezelfde hoeveelheid middelen meer voeding/m2 te leveren," legt Danielle uit.


Danielle en Matthew Rose 

Bodem- versus hydrocultuursystemen
Ceragen produceert probiotica in vloeibare vorm, waardoor verstoppingen van de druppelleidingen worden voorkomen en het voor telers eenvoudiger is om het in hun teeltsystemen toe te passen. De probiotica-oplossing wordt gewoon aan het irrigatiewater toegevoegd en vervolgens op de planten aangebracht.

Plantaardige probiotica zijn al eerder op de markt gebracht, maar Danielle legt uit dat andere producten, die zijn ontwikkeld voor systemen op basis van aarde, meestal niet goed standhouden in hydrocultuursystemen, omdat ze meestal microben gebruiken die het moeilijk hebben om te overleven in hydrocultuursystemen.

De producten van Ceragen daarentegen zijn ontworpen met microben die goed overleven in hydrocultuur en hoeven slechts één tot twee keer tijdens het groeiseizoen te worden toegepast.

ACCelerate, het paradepaardje van Ceragen
Het eerste probiotische product dat door Ceragen is ontwikkeld, heet 'ACCelerate'. ACCelerate is geformuleerd met ACC deaminase-producerende bacteriën die de stressrespons van de plant reguleren. Deze bacteriën verminderen bladvergeling, bladverlies en stresseffecten zoals knoprot, verhogen de weerstand tegen omgevingsstress zoals hoge temperaturen, verbeteren de wortelgroei in tomatenteelt. Op de website van het bedrijf staat dat het gebruik van ACCelerate de opbrengst van tomaten aantoonbaar met maar liefst 20% verhoogt."Je hebt ethyleen en wanneer planten gestrest zijn, produceren ze een grote hoeveelheid van een chemische stof genaamd ACC, die wordt omgezet in een buitensporige hoeveelheid ethyleen, waardoor negatieve stress-effecten zoals bladvergeling en groeiremming ontstaan. ACCelerate reguleert dit proces door overmatige ACC af te breken voordat het kan worden omgezet in ethyleen," legt Danielle uit.

Ceragen ontwikkelt momenteel verschillende microbiële inoculanten voor zowel kassen als vertical farms en het bedrijf verwacht medio 2022 een probioticum voor sla op de markt te brengen. Ceragen werkt ook nauw samen met telers om verschillende formuleringen te testen en ervoor te zorgen dat de producten die worden ontwikkeld een grote positieve impact hebben op telers.

Ceragen wil probiotica ontwikkelen voor alle soorten gewassen.

Voor meer informatie:
Danielle Rose, CEO
Ceragen
info@ceragengrow.com
ceragengrow.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven