Blue White Robotics haalt €32 mln op voor autonome tuinbouwoplossingen

Blue White Robotics, een ‘robot-as-a-service’ (RaaS)-platform voor autonome systemen, heeft €32 mln opgehaald met een Serie B-financieringsronde onder leiding van Insight Partners. De ronde werd mede geleid door Entrée Capitail, dat ook deelnam aan de serie A- en startrondes. De bedrijven hadden dit maal gezelschap van Clal Industries, Jesselson Investments, Peregrine VC, Allied Group Investements en Regah Ventures. 

"Dankzij deze nieuwe investeringsronde kunnen we onze visie op een veiliger, slimmer en productiever autonoom teeltbedrijf voor de 21ste eeuw blijven ontwikkelen," legt Ben Alfi uit, medeoprichter en CEO van Blue White Robotics. "Onze team is enthousiast over dit hernieuwde engagement om oplossingen te ontwikkelen voor de vele problemen waar de moderne teler en het voedselsysteem in zijn geheel op dit moment mee te maken hebben."

Blue White Robotics moderniseert de bestaande agrarische infrastructuur met autonome algoritmes die helpen met het sproeien, zaaien en oogsten. Gerobotiseerde tractoren verhogen de productiviteit, precisie en de veiligheid voor telers die ervoor kiezen dit platform te implementeren. Evenals de fysieke robots verzamelt en verspreidt Blue White Robotics data die nuttig kunnen zijn voor het verhogen van de opbrengsten en reduceren van productiemiddelen. 

Blue White Robotics werd in 2017 opgericht en haalde in totaal €43 mln op om de afhankelijkheid van arbeid en oplopende kosten in de agrarische sector te verminderen. Insight Partners werd in 1995 opgericht en heeft meer dan €26 mld aan investeringsverplichtingen. Entrée Capital beheert €556 mln verdeeld over zes fondsen en investeerde al in meer dan 100 bedrijven. 

Voor meer informatie: bluewhiterobotics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven