Horti China: snel ontwikkelende glastuinbouw zoekt nieuwe technieken

De Horti Asia vindt deze week plaats in de Qingdao World Expo. De expo is kleiner dan in voorgaande jaren vanwege de aanhoudende Covid-19-pandemie. Dit jaar zijn er ongeveer 50 bedrijven met een stand. Naast Chinese leveranciers van kasinstallaties en aanverwante technieken is er ook een speciale hoek voor de Nederlandse Agrarische Installatie Alliantie waaronder Metazet, Certhon, Priva en Signify.

Vertical farms en semigesloten kassen
Signify, voorheen Philips, bracht installaties voor vertical farms mee, evenals high-end belichtingsinstallaties voor glazen kassen. Liu Xin, de ingenieur van het bedrijf: "Dit is nog steeds een uitstekende gelegenheid om collega's uit dezelfde sector te ontmoeten. We hopen in de komende dagen veel nieuwe klanten te ontmoeten."

Shen Li, de Chinese vertegenwoordiger van het Nederlandse bedrijf Certhon, liet op de eerste dag van de expo veel bezoekers kennismaken met de semigesloten kas van Certhon, evenals met hun geautomatiseerde teeltbedrijf. Volgens Shen "hadden veel mensen nog nooit van de semigesloten kas gehoord toen ik het er bij vorige gelegenheden over had, maar de laatste jaren groeit de bekendheid onder mensen in de sector. Op deze expo hebben we veel vertegenwoordigers van bedrijven gezien die ons doelbewust opzochten om te informeren naar de Certhon semigesloten kas. Dat is een verbetering in de branche en we zijn erg blij met deze ontwikkeling."

Snelle ontwikkelingen vragen om lokale leveranciers
Wang Linhu, manager van het Nederlandse bedrijf Metazet, ging in gesprek met Ina, de vertegenwoordiger van de Nederlandse Landbouwbond in China. "De Chinese tuinbouwsector heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld. Tegenwoordig kiezen veel bedrijven voor installaties uit het buitenland. China is echter een groot land met verschillende klimaten in verschillende regio's, wat betekent dat verschillende regio's verschillende eisen stellen aan de kassen. We hebben filialen in China opgezet om verschillende delen van het land beter te kunnen bedienen. Niet alleen kunnen we onze kassen op maat maken volgens de behoeften van onze klanten, maar alle onderdelen kunnen lokaal worden vervaardigd om op de teeltkosten te besparen en de prijs voor onze klanten laag te houden."

De expo eindigt op 17 september. De expo biedt ook plaats aan verschillende forums, waaronder het International Peat Technology Forum 2021, het Greenhouse Equipment and Plantation Technology Innovation Forum en een promotie-evenement voor de verbinding tussen marketing en retail van de Israëlische fruit- en groenteoogst en technologie voor naoogstbeheer. De evenementen zullen zowel persoonlijk als online plaatsvinden.

Voor meer informatie:
Horti China
www.hortichina.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven