Wetenschappers ontdekken nieuwe watermeloenvirussen in Florida

Watermeloentelers in Florida hebben te maken met twee nieuwe virussen. "Eerst moet je een ziekte vinden en in kaart brengen, daarna kun je er een behandelmethode voor bedenken," zegt een wetenschapper van de Universiteit van Florida, die heeft geholpen bij het in kaart brengen ervan.

Van 2017-2020 was Florida de staat waar de meeste watermeloenen werden geteeld, volgens het U.S. Department of Agriculture, National Agricultural Statistics Service. Florida oogstte in 2020 zelfs meer dan 385,5 miljoen kg watermeloen.

Door deze hoge opbrengst is het van cruciaal belang dat telers grip blijven houden op nieuwe ziektes. Dan kunnen ze hun gewassen beter beschermen. Professor Pamela Roberts, plantpathologie, van de UF/IFAS was ook betrokken bij de ontdekking van de nieuwe virussen die dit gewas aantasten.


"Nu er bekend is dat er nog meer (watermeloen)virussen zijn, kunnen we gaan kijken wat hun effect is en hoe we ermee om moeten gaan," zegt Roberts. "De virussen komen zeer waarschijnlijk voor in gemengde infecties, met andere virussen die al aanwezig waren in Florida en andere staten waar watermeloenen worden geteeld."

In het nieuwe onderzoekspaper schrijft Roberts, een faculteitslid van het Southwest Florida Research and Education Center, dat zij en haar onderzoekscollega's het crinkle leaf-associate virus 1 en 2 hebben gevonden in de provincies Charlotte, DeSoto, Glades, Osceola.

"We houden altijd in de gaten of er nieuwe pathogenen gevonden worden in verband met de mogelijke effecten die deze kunnen hebben op het gewas," zegt Robert. "Er is zo weinig bekend over deze virussen dat we er niks over kunnen zeggen. We hebben wel bewijs dat deze virussen al twee seizoenen voorkomen bij de watermeloenen. We hebben dit ontdekt omdat we eerst andere virussymptomen zagen, maar geen van de andere virussen die worden geassocieerd met virale symptomen waren terug te vinden. Als het dus veel effect had gehad, dan hadden we dat wel teruggezien in het gewas. Dit zou ook verklaren waarom we de bekende virussen niet terugzien in de planten met overduidelijke symptomen."

Roberts hoorde voor het eerst over het nieuwe virus in Florida nadat ze een rapport had ontvangen over het virus in Texas. Ze nam contact op met een plantpatholoog van Texas A&M University, waarna ze foto's ontving en de watermeloenen ging testen op het virus.

Totdat er meer informatie beschikbaar is over deze virussen, inclusief de vector, bevelen wetenschappers aan dat telers hun huidige programma's blijven gebruiken voor de controle van plagen en virussen. Telers die het vermoeden hebben dat hun planten last hebben van het nieuwe virus kunnen monsters brengen bij het plant diagnostic lab bij de Southwest Florida REC en in het lab van the North Florida Research and Education Center in Quincy.

Voor meer informatie:
Brad Buck
University of Florida
+1 (352) 8752641
bradbuck@ufl.edu    
www.ifas.ufl.edu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven