Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het is belangrijker dan ooit dat onze telers toegang hebben tot technologie"

Canadese regering investeert € 8,5 miljoen in Ecoation

Via diverse programma's heeft de Canadese regering meer dan €8,5 miljoen geïnvesteerd in het Canadese Ecoation en hun Human+Machine AI en Robotics Platform om te helpen het aanbod en de diensten van het bedrijf wereldwijd te schalen.

Ecoation heeft een platform ontwikkeld voor gewasbeheer op afstand en assistentie aan telers, dat gebruikmaakt van AI en robotica voor drie pijlers van activiteiten op het teeltbedrijf en in de kas: Integrated Pest Management (IPM), Opbrengstbeoordeling en Kwaliteitscontrole van het gewaswerk.

Het dienstenpakket omvat alle hardware, het netwerk en de technologie die nodig zijn voor het uitvoeren van geautomatiseerde taken en het digitaliseren van gegevens. Het omvat ook ten minste een uur per week advies en analyse om ervoor te zorgen dat  telers hun doelstellingen bereiken volgens hun strategie voor gegevensverzameling en digitalisering van hun bedrijf.

Ecoation zegt dat het klaar is om zijn platform te introduceren voor wereldwijd gebruik. "We hebben al robots actief in teeltbedrijven in Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Europa en zijn bezig met de introductie van het platform in gebieden zo ver als Rusland, China, Japan en Australië. Hoewel we ons in eerste instantie richten op hightech kassen met buisrails, hebben we ook productlijnen ontwikkeld die kunnen worden gebruikt in midtech en lowtech kassen zonder buisrails."

Jonathan Wilkinson, minister van Milieu en Klimaatverandering: "Het is belangrijker dan ooit dat onze telers toegang hebben tot  technologie. Steun van de Canadese regering zal ertoe bijdragen dat telers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over hoe zij hun gewassen het best kunnen beheren, wat leidt tot een efficiënter gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een hogere opbrengst. Ecoation's technologie draagt bij aan meer consistente gewasopbrengsten en het aanpakken van het heersende tekort aan arbeidskrachten in de tuinbouw."

Groen economisch herstel
Parlementslid François-Philippe Champagne, minister van Innovatie, Wetenschap en Industrie, is het daarmee eens. "Canadese clean tech-innovatie zal de drijvende kracht zijn achter een groen economisch herstel. Het zal niet alleen vele duizenden goedbetaalde banen creëren, maar ook helpen bouwen aan een duurzame toekomst voor alle Canadezen."

"Datagestuurde besluitvorming op basis van live veldgegevens maakt een significant verschil in hoe teeltbedrijven en kassen hun activiteiten beheren," zegt Ecoation-oprichter en CEO Saber Miresmailli. "Na een decennium van onderzoek en ontwikkeling hebben we de dynamische dataverzameling teruggebracht tot die gegevens die telers echt kunnen helpen bij het vervullen van hun operationele strategische doelen. We hebben een platform ontwikkeld dat deze datasets en analyses presenteert als bruikbare intelligentie."

Maar het leveren van data en inzicht is niet genoeg, volgens Miresmailli. Om ervoor te zorgen dat de data en informatie tot actie leiden, de impact wordt gemeten en er tijdig aanpassingen worden gedaan, heeft Ecoation het Human+Machine platform gecreëerd. "Dit is waar menselijke experts hun inzicht en expertise over de grenzen van tijd en geografie heen kunnen brengen en algoritmes autonoom de nodige aanpassingen kunnen doen. De Canadese regering heeft deze inspanning meer dan tien jaar lang ondersteund en ondersteunt nu verder de wereldwijde opschaling van dit Made-in-Canada technologieplatform."

Voor meer informatie:
ecoation
info@ecoation.com
Publicatiedatum: