Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler Saoedi-Arabië onderzoekt met nieuwe investering groei in VS

De Saoedi-Arabische teler Red Sea Farms heeft recentelijk haar laatste financieringsronde afgerond. Het investeringsdoel van 8,5 miljoen euro werd overschreden. In totaal werd 13 miljoen euro opgehaald van investeerders uit eigen land, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten. 

De verhoogde investering versnelt de mogelijkheden van Red Sea Farms om hun activiteiten in Saoedi-Arabië en het Midden-Oosten uit te breiden en groeimogelijkheden te onderzoeken in de VS, waar de teeltomstandigheden zwaar zijn. Red Sea farms gebruikt zonne- en zoutwater teeltsystemen. 

Internationale investeerders
Een initiële investering van € 8,5 mln kwam van een groep Saoedische en VAE-investeerders, waaronder de Aramco venture Wa'ed, het Saoedische overheidsinitiatief Future Investment Initiative, Institute, KAUST en Global Ventures, een durfkapitaalgroep uit de VAE. Vervolgens werd belangstelling ontvangen van AppHarvest en Bonaventure, investeerders uit de Verenigde Staten van Amerika die €5 mln ter beschikking hebben gesteld.

AppHarvest is een bedrijf dat toegepaste technologie ontwikkelt en exploiteert in kassen in Appalachia.

Voor meer informatie:
Red Sea Farms 
www.redseafarms.com 

Publicatiedatum: