Nederlandse tuinbouw neemt kijkje in Zweedse keuken

Een aantal Nederlandse tuinbouwspelers uit de productietuinbouw en toelevering gaat in september op bezoek bij IKEA in Zweden. Aanleiding: de noodzaak die zowel tuinbouw Nederland als het Zweedse concern ervaren om hun manier van werken in rap tempo te verduurzamen. Het deze week uitgekomen IPPC klimaatrapport maakt de reis nog actueler.

Naast IKEA bezoekt de groep het Stockholm Resilience Centre (SRC). Dit instituut is bekend van de EAT Foundation en werkt aan het gezond maken van ons voedselsysteem.

De bezoeken zijn onderdeel van het programma Regenerative Leadership in Flowers & Food van Hillenraad Academy. "Na het zien van Breaking Boundaries, een andere documentaire van David Attenborough over de grenzen aan wat de aarde aankan die hij maakte met het SRC, raakten wij geïnspireerd om ondernemers te mobiliseren op dit belangrijke thema voor de toekomst van de tuinbouwsector", aldus Hans van den Ende van Hillenraad Academy.


Een stukje Stockholm vanuit de lucht

Vierdaagse reis
Klimaatverandering, afname van de biodiversiteit en sociale ongelijkheid, vragen om een radicaal andere manier van samenleven en ondernemen. Als wereldwijd concern werkt IKEA actief aan oplossingen voor deze uitdagingen. Ze doen dit onder de noemer Regenerative Leadership. Logisch dat in lijn hiermee ook tuinbouw Nederland van beste ván de wereld zal moeten transformeren naar beste vóór de wereld, meent Hans. "Net zoals Ikea met hun regeneratieve programma’s beoogt. De ondernemers die meegaan met de vierdaagse ontdekkingsreis naar Stockholm zijn gedreven om hier voorloper in te zijn, en willen leren van de aanpak van Ikea."

Voor meer informatie:
Hillenraad Academy
www.hillenraadpartners.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven