Zachtfruitschalen van gerecycled zwerfplastic uit Europese kustgebieden

Dit zachtfruitseizoen zijn in samenwerking met verpakkingspartnet INFIA en Recycled Ocean Plastics zachtfruitschalen van gerecycled zwerfplastic geïntroduceerd door FruitMasters. Met deze introductie wordt het gebruik van zogenaamde virgin plastics teruggedrongen en wordt voorkomen dat zwerfplastic in de zee belandt. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de bescherming van natuur, dier en milieu.

Zwerfplastic uit kuststroken
Recycled Ocean Plastics verzamelt, samen met haar inzamelingspartner Keep Sea Blue, plastic binnen 50 km van de kust van Griekse eilanden en Cyprus. Met een speciaal block-chainproces wordt de herkomst van het plastic geverifieerd. Het plastic heeft exact dezelfde eigenschappen als regulier gerecycled plastic en voldoet aan de hoogste normen van voedselveiligheid. Keep Sea Blue werkt bij het verzamelen samen met de lokale gemeenschap, vrijwilligers en bedrijven. Zo ondersteunen ze hen in het verzamelen van alle soorten zwerfplastic om uiteindelijk de kans te verkleinen dat dit in zee terecht komt. Het verzamelde plastic wordt verwerkt in alle zachtfruitschalen van FruitMasters.

Duurzame verpakkingen
FruitMasters kiest voor zo min mogelijk plastic in verpakkingen. Toch zijn er soms ook redenen om wél voor plastic te kiezen. Want plastic heeft eigenschappen die andere materialen niet hebben. Zeker uit het oogpunt van voedselveiligheid, bescherming en voedselverspilling is plastic vaak een begrijpelijke keuze. Duurzaam verpakken is een van onze speerpunten en daarom werken we voortdurend aan innovatieve verpakkingsoplossingen. Eerder zijn er al stappen gemaakt door het introduceren van monoverpakkingen (uit één materiaal), verpakkingen zonder plastic en composteerbare fruitstickers.

Voor meer informatie:
Rachael van der Stam
Fruitmasters
+31 (0)345 578 831
r.vanderstam@fruitmasters.nl
www.fruitmasters.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven