Robert van Ooijen, Van Ooijen Groenten en Fruit:

"Tweede lockdown hakte erin, inmiddels barst vraag naar Belgische handel weer los"

Tholen - Als verlengstuk van de veiling was het voor Van Ooijen Groenten en Fruit gedurende de horecalockdown niet eenvoudig. Dagelijks koopt het bedrijf een behoorlijk volume dagverse groenten op de veilingen bij BelOrta en Hoogstraten, maar het afgelopen jaar was dat door Corona een stuk minder. "Met name in de winter is behoorlijk wat werk van ons horecagerelateerd. Vooral de tweede lockdown hakte dan ook flink in op onze omzet. Daar had immers iedereen last van, op de supermarktleveranciers na", vertelt Robert van Ooijen.

"In de zomer is het traditiegetrouw al drukker als we volop in het Belgische zachtfruit en kasgroenten zitten. Nu de horecamaatregelen zijn versoepeld, zien we de vraag dan ook weer gelijk toenemen", vertelt Robert. "Voor wat betreft de aardbeien zien we momenteel veel verschillende soorten op de markt, zowel uit de kas, bedekte teelt of vollegrond. Dat levert grote verschillen in kwaliteit en houdbaarheid op. Prijzen verschillen zomaar 60 tot 70 cent per pond. Deze week hebben we de eerste kersen verkocht, maar het seizoen moet nog goed en wel beginnen. Ook frambozen en blauwe bessen komen nu mondjesmaat op de markt."

"Bij de kasgroenten zie je dat de paprika's aardige prijzen opleveren. Met aubergines is het al heel het seizoen dunnetjes en ook de prijzen van komkommers zijn niet echt goed te noemen. De prijs van de courgettes leefde deze week opeens op, maar al met al is het niet al te wild", constateert Robert. Hij ziet de zomer met vertrouwen tegemoet. "Zeker als we wat mooier weer krijgen en de horeca op volle kracht gaat draaien, dan zal het nog een stuk drukker voor ons worden."

Hun functie als verlengstuk van de veiling blijft volgens Robert in een behoefte voorzien. "Ons motto is: 's morgens gekocht, is 's middags geleverd. Daarmee voorzien we in een behoefte van veel Hollandse AGF-bedrijven. Onze drie eigen gecertificeerde keurmeesters voorzien de aangekochte producten van een extra kwaliteitscontrole voordat we het uitleveren aan onze klanten. Dat kost de klanten een kleine fee, maar ze zijn daarmee gegarandeerd van mooie handel. Voor onze klanten zijn we daarmee echt van meerwaarde."

Voor meer informatie:
Robert van Ooijen
Groenten en fruit import van Ooijen B.V.
Linnenstraat 3
2988 XL Ridderkerk - Nederland
Veiling: +32 155 655 31
Mobiel: +31 651 545 998 
robert@vanooijenbv.nl    
www.vanooijenbv.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven