Dick Schaap over de verruiming van de openingstijden in de horeca

“Er wordt nu al boven verwachting ingekocht”

Tholen - Afgelopen tijd was het geen makkelijke tijd voor bedrijven werkzaam in of met de horeca, maar daar komt gelukkig dit weekend weer verandering in. Vanaf 5 juni mogen horecagelegenheden weer van 06:00 tot 22:00 uur open en mogen er ook weer gasten binnen worden ontvangen.  


Dick Schaap Groothandel werkt met lokale leveranciers

Bij Dick Schaap Groothandel is het deze dagen ontzettend druk. Dick Schaap: “Het is een gekkenhuis, ik kan het niet anders omschrijven. Nu is er een enorme piek, want bedrijven die al heel lang dicht zaten of minimaal open waren, gaan nu zaterdag weer volledig open en in combinatie met het mooie weer zorgt dit ervoor dat er eigenlijk boven verwachting veel wordt ingekocht.”

Take-away
In de periode dat bedrijven in de horeca hun deuren moesten sluiten zijn veel eetgelegenheden overgestapt op take-away om de kosten wat te kunnen drukken. De vraag is of het lucratief blijft om daar mee door te blijven gaan. “Restaurants krijgen het nu weer druk met hun reguliere werk en daardoor zal de focus weer verschuiven naar de kerntaken van het restaurantwezen. Ik hoor om me heen dat veel zaken weer willen stoppen met take-away. Klanten zijn vooral blij dat ze weer enigszins normaal open kunnen”, zegt Dick.

Komende zomer
“Afgelopen zomer hebben we het enorm druk gehad en ik verwacht dat het deze zomer net zo wordt”, zegt Dick. “Door het warme weer is er een ware run op slaproducten en ook de fritesproducten zijn erg in trek. Verder zien we de laatste tijd dat eetbare bloemen steeds populairder worden. Ik heb vandaag bijvoorbeeld wel 4 tot 5 keer zoveel eetbare bloemen verkocht als normaal.”

Uitdaging
“We zijn heel blij dat het weer zo druk is en we zijn enorm enthousiast om weer gas te mogen geven. Iedere dag is het weer een logistieke uitdaging om alle transporten in goede banen te leiden en het geeft een heerlijk gevoel als je dat weer voor elkaar krijgt”, besluit Dick.

Voor meer informatie:
Dick Schaap Groothandel
Signaal 81
1446 WT Purmerend
+31 (0)299 650 824
info@dickschaap.nl 
www.dickschaap.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven