7 juni: Dag van de duurzame verpakking

Circulariteit, hoe zit dat in de realiteit? Dat is de vraag die centraal zal staan in het programma van de Dag van de duurzame verpakking 2021 dat deze week definitief is gemaakt. 4 studenten van de HAS Hogeschool organiseren deze dag die volledig in het teken staat van duurzaam verpakken en circulariteit. Deze onderwerpen komen namelijk steeds hoger in het vaandel te staan bij de consument en afnemer. Maar circulariteit, wat is dat nu eigenlijk? Hoe ziet deze circulaire toekomst eruit? En hoe zet men deze ontwikkelingen om in kansen?

Tijdens de Dag van de duurzame verpakking nemen Maaike Mulder-Nijkamp en Bjorn de Koeijer van Packalicious de geïnteresseerden mee in de wereld van circulariteit. Rick van Asperen neemt de kijker mee op een interactieve en inspirerende wijze mee in een mega brainstorm. Hoe ga jij als persoon het beste om met de visie van de consument? Naast de consument gaan de studenten ook naar de industrie kijken. Wat heeft de toekomst te bieden en welke aanstormende trends komen eraan? Samen met Richard Achterberg vanuit SUEZ recycling, Leo Klapwijk van Nutripack Benelux, Rens van der Rakt van Vetipak en Pieter Imhof van TNO gaan zij samen kijken naar hoe dit in de theorie versus praktijk anders van elkaar is.

De studenten beschrijven deze dag als volgt: “We gaan samen kijken naar huidige uitdagingen, spraakmakende innovaties en kansen voor de toekomst op het gebied van duurzaam verpakken. Daarbij laten we ter inspiratie zien hoe de verpakkingsindustrie in Oss al bezig is met circulair verpakken. Je zult de sessie verlaten met nieuwe ideeën, meer begrip van circulariteit en kansen voor de toekomst. Het programma zal op maandagmiddag 7 juni van 13:00 uur tot 16:30 uur live vanuit de Groene Engel worden uitgezonden. Deelname is gratis.

Het event ‘Dag van de duurzame verpakking’ is onderdeel van het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss. De Regiodeal Noordoost-Brabant maakt het Innovatieprogramma mogelijk.
Is je interesse gewekt? Aanmelden kan via de website www.dagvandeduurzameverpakking.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven