Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

500 interactieve bourgondische boxen met Asperges Oet Twente verkocht in 2 weken

Tholen – Hoewel asperges toch vooral een ‘ding’ zijn van onder de rivieren, zijn ze er in het Twentse Tubbergen er op een vernieuwende manier mee aan de slag gegaan: Asperges oet Twente via Bourgondische Box met daarin een 4-gangen diner geënt op asperges met daarbij beleving gebracht door Twentse fijnproevers waaronder Martijn Oosterik van de gelijknamige groentehal. Binnen twee weken na lancering gingen er 500 boxen over de toonbank. “Je weet niet wat je moet verwachten, maar ik vind het wel een mooi resultaat”, vertelt Martijn.


Martijn Oosterik verzorgt een stukje interactieve beleving met asperges

“Het concept is bedacht door Christian Besselink om de plaatselijke horeca te ondersteunen in coronatijd en regionale producten op de kaart te zetten. Samen met drie andere ondernemers leveren we producten aan voor deze box.  Bistro Bels maakt dit geheel klaar tot een viergangen diner dat je thuis of op het terras kunt nuttigen. Bij iedere gang wordt een verhaal verteld dat je via je telefoon of tablet kunt volgen”, vertelt Martijn. Als typisch seizoensproduct draait het in de bourgondische box om asperges, het deel dat Martijn in samenwerking met Aspergeteeltbedrijf oude luttikhuis verzorgt. Samen vertellen ze het verhaal over de teelt en feiten en een soort quiz met fabels rondom asperges en interactieve beleving brengt rondom de box. “Dat is echt professioneel aangepakt en brengt iets extra’s merken we, de recensies zijn allemaal heel enthousiast en positief.”

 

De box is helaas geen stimulans voor de reguliere aspergeverkopen. “Het is een matig seizoen, de verkopen vallen me een beetje tegen eigenlijk. Waar dat precies aan ligt is moeilijk te zeggen. Het weer zit niet echt mee en ook de prijzen zijn aan de hoge kant, dat dat helpt niet mee natuurlijk.” Naast het promoten van de box doet Groentehal Oosterik ook andere promoties rondom asperges die zowel van de vaste leverancier Willem Dijk komen als direct van teler Luttikhuis. Regionaal product maakt onderscheid merkt Martijn. “Klanten zijn daar wel gevoelig voor, dat is ook zo als ik aardbeien rechtstreeks van de teler kan krijgen” besluit Martijn.

Voor meer informatie
Martijn Oosterik
Groentehal Oosterik
Grotestraat 61
7651 CH Tubbergen
+31 (0)54 -621 720
info@groenthaloosterik.nl
www.groentehaloosterik.nl