Kartonnen bakjes voor Sibilla aardbeien

Marco Sardelli is 28 jaar oud en kan bogen op het enthousiasme en de wil om het beter te doen die zo kenmerkend zijn voor jonge mensen. Zijn vader Massimo en zijn oom Leonardo, die het bedrijf hebben opgericht, geven hem de ruimte en hij werkt aan de opwaardering van de middellate-aardbeien die in de uitlopers van Longiano (Emilia Romagna) worden geteeld.

Acht bakjes in elke krat

“Het merk heet Fra-Gola. Ik wilde een verpakkingsoplossing waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat en we hebben gekozen voor kartonnen bakjes met een handvat. Ze zijn zeer aantrekkelijk en milieuvriendelijk. Op dit moment worden ze alleen gebruikt voor Sibilla-aardbeien”, legt Sardelli uit. 

Marco Sardelli

Het bedrijf Sardelli beslaat meer dan 20 hectare met ongeveer 50.000 aardbeiplanten. De rassen Sibilla en Aprica worden geteeld in de vollegrond. “We werken samen met algemene markten en grote winkelketens die op zoek zijn naar premiumgewassen. De hoeveelheden zijn goed, maar we willen dat onze aardbeien worden gezien als gewassen van hoge kwaliteit binnen een middelhoge prijsklasse.”

De planten staan in enkele rijen, omdat het ras Sibilla zeer groeikrachtig is. De oogst van de Aprica is begonnen rond 10 mei en die van de Sibilla op 15 mei. Als het weer geen roet in het eten gooit, zullen de aardbeien tot half juni beschikbaar zijn.

“We werken met een hecht team, dat we goed hebben opgeleid, want het vergt veel aandacht om deze aardbeien te verpakken. Ik wil graag dat de bakjes er aantrekkelijk uitzien, met aardbeien die goed gerangschikt zijn.”

Fratelli Sardelli is gelegen in Longiano, vlakbij Cesena

Naast aardbeien teelt het bedrijf steenfruit zoals perziken, nectarines en abrikozen. Na zijn studie aan het Istituto tecnico Agrario in Cesena koos Marco ervoor om in het familiebedrijf te gaan werken en zich te richten op innovatie. “Je moet niet stil blijven staan. Evolueren om aan de behoeften van de markt te voldoen is essentieel.”

Voor meer informatie:
Marco Sardelli
Az. F.lli Sardelli
Via Giardini 2090 Longiano (FC) - Italië
+39 054756010
f.sardelli@libero.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven