Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agronutris eerste die eetbare insecten in EU mag verkopen

Op 4 mei 2021 hebben de lidstaten van de Europese Unie groen licht gegeven aan Agronutris voor de commercialisering van producten op basis van insecten bestemd voor menselijke consumptie. Agronutris wordt daarmee de eerste Europese onderneming die een vergunning krijgt voor de verkoop van insecten op de Europese markt.

Deze toelating volgt op de indiening van een Novel Food-aanvraag door Agronutris begin 2018 en het gunstige advies van de EFSA1 verkregen in januari 2021, waarin wordt geconcludeerd dat de meeltor gekweekt en geproduceerd volgens de Agronutris-procesnormen een veilig voedingsmiddel is voor menselijke consumptie.

De verordening biedt de mogelijkheid om de meeltor (Tenebrio Molitor) in zijn geheel gedehydrateerde vorm of in poedervorm, verwerkt tot een maximum van 10%, in verwerkte producten te verkopen, zoals energierepen, koekjes, kant-en-klaarmaaltijden of pastabereidingen.

Voor meer informatie:
Agronutris 
www.agronutris.com 

Publicatiedatum: