Sylvie Recouvrot, Midiflore:

"Eetbare bloemen voegen zoveel toe aan het gerecht"

Op veertig velden in de kas en zeven vollegrondsvelden teelt het Zuid-Franse Midiflore eetbare bloemen en aromatische kruiden.

Courgettebloemen

"Eetbare bloemen voegen zoveel toe aan het gerecht, niet alleen qua gastronomie of decoratie, maar ook qua vitamines. Er zitten veel gezondheidsvoordelen aan het eten van bloemen," zegt Sylvie Recouvrot, manager bij Midiflore. Op hun velden in Hyères, vlakbij Marseille, worden meer dan vijftig soorten aromatische kruiden en eetbare bloemen geteeld, zoals basilicum, bieslook, peterselie, viooltjes en courgettebloemen. "We oogsten met de hand, met respect voor de plant. Op deze manier hebben de kwetsbare bloemen geen last van het proces. We kunnen een schoon en gezond product garanderen," aldus Sylvie.

De productie is verdeeld over de veertig velden in de kas en de zeven vollegrondsvelden. "Het hangt af van het ras en de teeltseizoenen: in de winter prefereren we kassen en schaduwkassen, en in de zomer beplanten we het open veld."

Vóór de pandemie waren de levensmiddelengroothandelaren de belangrijkste afzetmarkt voor hun producten. Nu restaurants dicht zijn richt het bedrijf zich meer op consumentgerichte producten zoals knoflook en decoratieve bloemen. 

Naast het feit dat ze hun productlijn aanpassen aan de wensen van de klant, merkt Sylvie op dat de vraag naar duurzaamheid is verhoogd. "Met de opkomst van de nieuwe verpakkingswetten in Frankrijk moesten we een andere, duurzame manier bedenken om onze producten te verpakken. Dat was een nieuwe stap in milieuvriendelijke productieverwerking, we werkten al met zonne-energie."

"Er zijn veel groeikansen voor de markt van eetbare bloemen, door mensen te leren hoe ze ze kunnen gebruiken. Mensen denken bij eetbare bloemen alleen aan decoratie, zonder zich te realiseren dat ze ook bijdragen aan de smaak van het voedsel dat ze aan het bereiden zijn. En ze bieden ook nog eens veel gezondheidsvoordelen," besluit Sylvie.

Voor meer informatie:
Sylvie Recouvrot
Midiflore
contact@midiflore.com
midiflore.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven