Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drenthe Growers werkt naar bouw nieuwe kas toe

In februari stortte als gevolg van hevige sneeuwval 3,5 hectare kas bij Drenthe Growers in. Op dit moment wordt hard gewerkt die kas te demonteren, zodat er een nieuwe kas kan worden gebouwd. Telers Koos en Inge de Vries verwachten in die kas in januari 2022 weer te kunnen telen.

Het betekent dat de Drentse telers het dit jaar met een flink stuk minder areaal moeten doen. Toch blijven ze veerkrachtig, getuige ook de nodige posts op de sociale media en de eigen website, waaronder eentje met bouwfoto's. 


Meer foto's hier op de Facebookpagina van de telers

Terug naar situatie januari 2021
Olsthoorn Greenhouse Projects is namelijk bijna klaar met het demonteren van de kas. Die zal gerecycled worden. De verwarming uit de ingestorte kas kan bij de telers worden hergebruikt in de nieuwe kas die Maurice Kassenbouw later dit jaar zal gaan bouwen.

In totaal telen de komkommertelers dan weer op de oorspronkelijke 18 hectare. Daartoe werd afgelopen winter namelijk nog een naastgelegen kas van 5,5 hectare aangekocht. Voor de koppeling van die kas werd een corridor gebouwd.

Voor meer informatie:
Drenthe Growers
www.drenthegrowers.nl 
info@drenthegrowers.nl