Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroege start rode bessen- en frambozenseizoen met nieuwe kassen

Tholen - Berrybrothers heeft het rode bessen- en frambozenseizoen afgetrapt. "We hebben geïnvesteerd in een nieuwe, moderne kas voor de teelt van rode bessen van 2,3 hectare. We telen hierin de rode bessen van het ras Junifer. Deze hebben in de winter buiten gestaan om de nodige koude-uren te krijgen en zijn dit voorjaar in de kas gezet. Doordat de planten buiten hebben gestaan, hebben de rode bessen mooie, lange dikke trossen. Volgende week gaan we onze eerste rode bessen oogsten", vertelt Nijs van Zuilen.

Het teeltbedrijf uit Roggel vierde afgelopen jaar haar 40-jarig jubileum en is volledig onafhankelijk in teelt en afzet van rode en blauwe bessen, frambozen en bramen. "Met de uitbreiding van de teelt in kassen kunnen we onze missie van jaarrond leverancier zijn nog beter waarmaken. Hierdoor kunnen wij aan de toenemende vraag naar Nederlandse rode bessen in het vroege seizoen voldoen", vertelt Nijs. Daarnaast heeft Berrybrothers dit jaar een uitbreiding van 8 hectare rode bessen van het ras Rovada gepland staan.


Nijs en Gerco van Zuilen

Nijs ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. "Ondanks corona zien we dat onze klanten erg goed verkopen. We missen een gedeelte van de afzet richting horeca, maar onze klanten in het retail- en marktkanaal doen het daarentegen heel erg goed. Juist door corona zijn consumenten erg bezig met ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid. Wij zijn erg positief gestemd over het seizoen."

Ook startte het bedrijf afgelopen week met de oogst van frambozen. "Dit is het eerste jaar dat wij frambozen oogsten uit onze verwarmde kas. Hierdoor kunnen we vanaf 1 mei tot half oktober onze frambozen leveren uit achtereenvolgens de kas, buitenteelt en tunnels. We telen de frambozen van het ras Kwanza, dat zich kenmerkt door stevige, grove vruchten met een goede smaak", vertelt Nijs.

In de nieuwe kas heeft Berrybrothers tevens een afdeling ingeruimd voor rassenproeven, waar zowel nieuwe rassen van rode en blauwe bessen, bramen en frambozen worden uitgetest. "Zo kunnen we zelf pionieren met nieuwe rassen en zodoende in een vroeg stadium inspelen op nieuwe ontwikkelingen."

Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers
Nijken 18
6088 NR Roggel
+31 (0)475 496214
Mob: +31 (0)6 46708453 
n.vanzuilen@berrybrothers.nl 
www.berrybrothers.nl