Fonkels breidt assortiment duurzame kersenbakken uit

Na de succesvolle introductie van een 500 gram en 1000 gram kersenbak gemaakt van 100% gerecycled karton in 2020, breidt Fonkels het assortiment voor dit jaar behoorlijk uit. Nieuw in 2021 zijn kersenbakken met klep, een 250 gram kersenbakje en een multifunctionele kilobak die ook geschikt is voor o.a. druiven, appelen, peren en pruimen.

"Bij de ontwikkeling van alle fruitbakken spelen de processen en specifieke wensen van telers een belangrijke rol", geeft Wim Apeldoorn, general manager van Fonkels aan. "Het afgelopen jaar hebben wij alle feedback van onze klanten verzameld en dit verwerkt in de bakken. Zo hebben wij ook ons eigen productieproces onder de lopen genomen en gekeken waar wij efficiënter kunnen produceren. Dit vertaalt zich terug in een gemiddeld lagere kostprijs voor de teler."

"De kersenbakken met klep zijn ontwikkeld samen met telers die ook aan de foodretail leveren, waar een afgesloten bak vaak een vereiste is. De multifunctionele kilobak is veel aangevraagd door boerderijwinkels die veel verschillende soorten bakken hadden voor druiven, kersen, appelen, peren, mandarijnen etc. De standaard kersenbak voldoet dan niet, maar deze 100% duurzame vervanger van de plastic bak die nu veel gebruikt wordt, biedt de winkel de mogelijkheid om een strakke, duurzame uitstraling in de schappen te creëren."

"Middels deze toevoegingen specifiek voor kersen, maar ook door de uitbreiding in aardbeienbakjes, zacht fruitbakjes, appelbakken en verschillende groentenbakjes, willen we bij Fonkels zo veel mogelijk een totaalleverancier van duurzame verpakkingen voor telers zijn. Mocht de teler alsnog op zoek zijn naar een specifieke verpakking die we niet standaard in het assortiment hebben, dan ontwikkelen we deze steeds vaker custom made. Altijd met als uitgangspunt duurzaamheid, stevigheid en optimalisatie van de processen bij de teler."

Voor meer informatie:
Fonkels 
Nijverheidstraat 22
6681LN Bemmel
+31 (0)26 7470008
info@fonkels.com  
www.fonkels.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven