15 april: GroentenFruit Huis ledenwebinar oneerlijke handelspraktijken

Op donderdag 15 april a.s. organiseert GroentenFruit Huis, in samenwerking met het ministerie van LNV, voor haar leden het webinar 'Omzetting Europese richtlijn tegen oneerlijke handelspraktijken in nationale wetgeving'. Tijdens het webinar geeft Driekus van de Ven (GroentenFruit Huis) een toelichting over het Europese besluitvormingsproces en verzorgen Martijn van der Heide en Jasper Tazelaar (ministerie van LNV) de presentatie over de omzettingsprocedure en nationale wetgeving. Leden van GroentenFruit Huis kunnen zich aanmelden via het ledenportaal.

Nadat de Europese Unie in 2019 de officiële richtlijn tegen oneerlijke handelspraktijken publiceerde, waren de lidstaten aan zet om de richtlijn om te zetten in nationale wetgeving. Het doel van de richtlijn is om tot een betere machtsverhouding in de keten te komen en met name om kleinere leveranciers beter te beschermen tegen grote afnemers. In het najaar van 2020 heeft het ministerie van LNV op basis van de Europese richtlijn een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd om een aantal oneerlijke handelspraktijken te verbieden. Dit wetsvoorstel moet uiterlijk 1 november 2021 in werking treden. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) zal de wet gaan handhaven. 

Het voorstel is inmiddels aanvaard door zowel de Eerste als Tweede Kamer. Reden genoeg voor GroentenFruit Huis om haar leden te informeren over de huidige stand van zaken en de betekenis van deze nieuwe wet voor de groente- en fruitsector.

Aanmelden
Het webinar vindt plaats op 15 april 2021 van 13.00 tot 14.15 uur en is uitsluitend voor leden van GroentenFruit Huis. U kunt u aanmelden via het ledenportaal van GroentenFruit Huis.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
079 - 368 11 13 
info@groentenfruithuis.nl      
www.groentenfruithuis.nl      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven