Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert de Hoo, Ultramins

"Ultrasoon dé oplossing voor helder en schoon water"

Met ultrasone zenders kunnen algengroei en de opleving van micro-organismen in het bassin worden tegengegaan. Deze kennis is niet van gisteren, maar in de tuinbouw, waar ultrasone zenders bij uitstek toegepast kunnen worden, nog relatief onbekend. Met zijn nieuwe bedrijf Ultramins wil Robert de Hoo daar verandering in brengen.

De eerste onderzoeken die het effect van ultrasone geluiden op het doden van micro-organismen bewijzen dateren al van flink wat decennia geleden. De techniek vindt dan ook een breed pallet aan technische en industriële toepassingen. Voordelen voor de tuinbouw zitten hem primair in het verkrijgen van helderder en schoner water. Met ultrasone zenders in het water kan algengroei en de vorming van biofilm voorkomen worden, zodat filters en druppelaars niet meer verstoppen. "Voorwaarde is wel dat de zenders cavitatie realiseren, dat zorgt immers voor de drukgolven die micro organismen doden. Uiteraard is dat precies wat onze zenders doen."

De groei van pathogenen wordt eveneens bestreden en diverse studies hebben reeds aangetoond dat ultrasoon virussen dusdanig kan beschadigen dat deze in ieder geval geen planten meer kunnen besmetten. Doordat de waterkwaliteit verbetert kunnen reinigings- en gewasbeschermingsmiddelen uitgespaard worden en is de techniek (dus) milieuvriendelijk. Daarnaast kunnen verstoppingen worden voorkomen, wat tijdwinst oplevert, en bovendien hebben kwekers er na plaatsing praktisch geen omkijken meer naar.


Afgelopen week plaatste Ultramins deze zestal zenders in de draintank bij een nieuwe klant. Het aantal zenders is afhankelijk van de vervuiling in het water. Gemiddeld kan 1 ultrasone zender 1.000m2 / 1.500m2 behandelen.

Op goed moment kwam Robert de Hoo, die zelf een brede achtergrond heeft in distributie en productie in verschillende industrieën, in contact met Kees Luykx, eigenaar van Ultrasound en fabrikant van USAF producten. “Ik was enthousiast over de techniek en de toepassingen en zag natuurlijk ook de commerciële kansen. Dat geldt ook voor Kees, die echter vooral een ontwikkelaar is die nieuwe ideeën wil uitrollen en daarom iemand zocht die de verkoop kon continueren en uitbreiden. We waren er samen snel uit en zo ontstond Ultramins.”


Aan het oranje touw en het gele snoer onder water is goed te zien hoe helder het water is en dat er ook geen aangroei aan touw, snoer en boeien zit.

What’s in the name
Ultramins is een samentrekking van de woorden ‘ultrasoon’, ‘vitamines’ en ‘minder’. Robert: “Ultrasoon spreekt natuurlijk voor zich, de techniek waarop alles is gebaseerd. ‘Vitamines’ omdat water na behandeling met ultrasoon ‘beter’ wordt, en je dit dus zien kunt als vitamine. En ‘minder’ omdat er minder aangroei plaatsvindt, er na behandeling minder micro-organismen in het water zitten, er minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn en er minder belasting is voor het milieu. De terugverdientijd is door de tijdwinst en de besparing op bestrijdingsmiddelen ook zeer kort te noemen. Overal waar wij zenders leveren komen wij dus eigenlijk geld brengen. Er kan nu 30 dagen kosteloos getest worden, niet goed, geld terug! ”

Voor meer informatie:
Robert de Hoo
T: +31 (0) 620 536 536 

Ultramins
Jelle Zijlstraweg 45
1689 ZX Zwaag
T: +31(0) 85 023 10 97
E: info@ultramins.com
www.ultramins.com