Britse retailer reduceert gebruik eenmalig plastic

Supermarkt Asda verwijdert elk jaar 101 mln stuks plastic voor eenmalig gebruik uit haar winkels door over te schakelen van plastic naar herbruikbare groenten- en fruitzakken.

De stap volgt op een proef met 9 winkels en na positieve feedback van klanten en collega's heeft Asda nu besloten om alle plastic AGF-tassen voor eenmalig gebruik uit zijn winkels in het VK te halen en de klanten in plaats daarvan een herbruikbaar alternatief aan te bieden.

De herbruikbare zakken van Asda kosten € 0,34/stuk en bieden de klanten volgens de supermarktketen 'een betaalbaar, herbruikbaar alternatief voor plastic groenten- en fruittassen voor eenmalig gebruik'. De zakken zijn gemaakt van 100% gerecycleerde plastic waterflessen.

Tijdens de proefperiode verkocht Asda gemiddeld 30.000 tassen per week omdat klanten de inspanningen om de plasticvervuiling aan te pakken, blijven steunen.

Dominic Edwards, directeur Produce: "Na een aantal zeer positieve reacties op onze proef, zijn we verheugd om de verwijdering van de plastic zakken in al onze winkels door te zetten, omdat we als bedrijf blijven werken aan onze plastic reductiedoelstellingen."

Asda is blijven kijken naar manieren om plastic te verwijderen bij haar versproducten en later dit jaar gaat de retailer de plastic zakjes van Conference Pears verwijderen, wat een extra 170 ton plastic per jaar bespaart.

Deze initiatieven maken deel uit van de langetermijnverbintenis van Asda om plastic voor eenmalig gebruik uit zijn activiteiten te verwijderen. Sinds 2018 heeft de supermarkt 9.000 ton plastic verwijderd en zich ertoe verbonden om tegen 2025 3 miljard stuks plastic uit huismerkproducten te verwijderen.

Voor meer informatie: corporate.asda.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven