Italiaanse kassenbouwer zet in op integratie zonnepanelen in Venlokas

Voor de Italiaanse kassenbouwer Idroterm Serre was 2020, ondanks alles, 'een positief jaar'. Het bedrijf is internationaal actief, maar bouwt momenteel vooral in eigen land.

“Het is gemakkelijker voor een iemand die voor het eerst kennismaakt met de tuinbouw om in innovatie te willen investeren. De bedrijven die al een lange traditie hebben, hebben niet altijd de juiste mentaliteit om de sprong naar vernieuwing te maken", aldus Andrea Mariani, ingenieur bij het bedrijf. 

Venlokas

De laatste tijd zijn investeringsfondsen in opmars die zich op grote projecten storten. “De afgelopen maanden hebben we veel werk verricht op het gebied van verticale farming, maar ook techniek voor autonoom telen is populair”, zegt Mariani. 

Polyair, foliekassen

Idroterm werd in 1973 opgericht. In het begin van de jaren 80 besloot de onderneming zich volledig toe te leggen op de techniek voor beschermde teelten, verwarmings- en irrigatiesystemen en recent automatische systemen voor zonwering en energiebesparing. Aan het eind van de jaren 80 betrad Idrotem de markt van foliekassen en glazen kassen, met het ontwerp en de productie van de modellen Airlux en Ventilbloc. 

Zonnepanelen in Venlokas
Tegelijkertijd werden verschillende oplossingen ontwikkeld voor de teelt van potplanten. In de jaren 2000 investeerde Idroterm Serre, als eerste in Italië, in de productie van zijn eigen kassen in Nederlandse stijl met de modellen Venlo en Cabrio. 

De volgende stap is het ontwerp en de uitvoering van specifieke kits voor de installatie van geïntegreerde zonne-energiesystemen in de 'Venlokassen'.

In 2015 is het aanbod van Idroterm Serre compleet gemaakt met de productie van kassen met Polyair foliebedekking. Sinds 2018 werkt Idroterm mee aan de realisatie van een innovatieve gesloten kringloopinstallatie voor de teelt in aerocultuur.

Voor meer informatie:
Andrea Mariani 
Idroterm Serre
Via Europa, 45
Porto Mantovano (MN), Italië
+39 0376 397034
info@idrotermserre.com 
www.idrotermserre.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven