Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De eerste asperges van de volle grond zijn gestoken

De eerste asperges van de volle grond zijn gestoken. Deze eerste steek is officieel erkend door het Brabants Asperge Genootschap en is geheel volgens de voorwaarden / spelregels, welke zijn opgesteld in samenspraak met de Brabantse aspergetelers. Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap kan dan hierbij ook melding maken dat de eerste asperges van de volle grond 2021 zijn gestoken op 9 maart te Bavel. 

"Wij ontvingen de eerste melding van Wim Tielemans van: Tielemans Asperges uit Bavel en na controle door een onafhankelijke deskundige samen met het bestuur van het Genootschap ter plaatse kunnen wij deze eerste oogst dan ook bevestigen. Deze melding van de eerste asperges zijn gestoken van aspergebedden, die geen enkele artificiële aanpassing hebben m.a.w. geen warmwaterslangen, blaastunnels of kassen", aldus het genootschap. 

Jaarlijks organiseert de stichting “het Brabants Asperge Genootschap” onder zijn aangesloten aspergetelers een competitie, welke teler deze eerste asperges van de volle grond steekt. De overhandiging van de trofee “het Zilveren Aspergesteekmes” zal i.v.m. alle maatregelen omtrent het Coronavirus op een later tijdstip op een passende wijze plaatsvinden.

Voor meer informatie:
Brabants Asperge Genootschap
06-20766806
073-8512042
info@brabantseasperge.nl  
www.brabantseasperge.nl    

Publicatiedatum: