De eerste asperges van de volle grond zijn gestoken

De eerste asperges van de volle grond zijn gestoken. Deze eerste steek is officieel erkend door het Brabants Asperge Genootschap en is geheel volgens de voorwaarden / spelregels, welke zijn opgesteld in samenspraak met de Brabantse aspergetelers. Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap kan dan hierbij ook melding maken dat de eerste asperges van de volle grond 2021 zijn gestoken op 9 maart te Bavel. 

"Wij ontvingen de eerste melding van Wim Tielemans van: Tielemans Asperges uit Bavel en na controle door een onafhankelijke deskundige samen met het bestuur van het Genootschap ter plaatse kunnen wij deze eerste oogst dan ook bevestigen. Deze melding van de eerste asperges zijn gestoken van aspergebedden, die geen enkele artificiële aanpassing hebben m.a.w. geen warmwaterslangen, blaastunnels of kassen", aldus het genootschap. 

Jaarlijks organiseert de stichting “het Brabants Asperge Genootschap” onder zijn aangesloten aspergetelers een competitie, welke teler deze eerste asperges van de volle grond steekt. De overhandiging van de trofee “het Zilveren Aspergesteekmes” zal i.v.m. alle maatregelen omtrent het Coronavirus op een later tijdstip op een passende wijze plaatsvinden.

Voor meer informatie:
Brabants Asperge Genootschap
06-20766806
073-8512042
info@brabantseasperge.nl  
www.brabantseasperge.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven