Van der Knaap Groep opent productielocatie Mexico in jubileumjaar

Recent is de nieuwe productielocatie van Van der Knaap in Mexico van start gegaan. Centraal gelegen in Mexico richt Van der Knaap Mexico zich op de productie van hoogwaardige kokossubstraten voor de lokale tuinbouw. Door lokaal te produceren, kunnen ze snelle levertijden bieden en staan ze in direct contact met onze klanten.

Van der Knaap is al ruim tien jaar actief in Mexico en viert dit jaar in Nederland haar 40-jarig jubileum. Veertig jaar geleden begon Ron van der Knaap met zijn vader Piet met pottenpersen bij zijn klanten op locatie. Perry van der Knaap sloot bij het bedrijf aan en samen gingen ze verder op de locatie aan de Bovendijk in Kwintsheul, waar het hoofdkantoor nog steeds te vinden is. Inmiddels is Van der Knaap uitgegroeid tot een groep van bedrijven met wereldwijd ruim zeshonderd medewerkers, vijf vestigingen in Nederland en verkoop- en productielocaties over de hele wereld. 

Mexico
In Mexico worden Forteco substraatmatten veel gebruikt en ondersteunt de substraatproducent telers met teelttechnisch advies. Mede door de opkomst van de blauwe bessenteelt in substraat is besloten om een eigen productielocatie te starten in Mexico om zo de lokale markt nóg beter te kunnen bedienen.

Van der Knaap Mexico is volledig uitgerust om een hoogwaardig, homogeen kokosmateriaal te produceren onder de naam Knaap Profit. Dit materiaal bestaat uit een unieke combinatie van kokoschips en -vezels, wat volgens de makers resulteert in een perfect drainerend substraat met een hoog luchtgehalte. Knaap Profit kokos is zeer stabiel en heeft een zeer lage EC-waarde. Dit maakt het een perfect groeimedium voor de teelt van zachtfruit en verschillende (glas)groenten.


Jan de Smet

Eigen productie
Mexico beschikt over de juiste randvoorwaarden voor het starten van een eigen productielocatie. Er zijn voldoende kokosnoten beschikbaar, het land heeft een gunstig klimaat, een goede infrastructuur en er is een lokale afzetmarkt. De kokosnoten worden vervoerd vanaf het zuiden van Mexico naar de locatie in Querétaro en daar verwerkt tot een hoogwaardig eindproduct.

Van der Knaap werkt in Mexico samen met een lokale partner. Een team van experts staat klaar om aan de slag te gaan. Jan de Smet, oprichter van Forteco met veel kennis van het telen op kokos, houdt als partner en locatiemanager het productieproces nauwlettend in de gaten. Daniele dell’Erba is als Area manager Latin America verantwoordelijk voor de verkoop.

Voor meer informatie:
Van der Knaap Groep
www.vanderknaap.info
vdk@vanderknaap.info   
+31 174 296606 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven