Directeur Lars Aikala vertrekt bij het Finse Valoya

Lars Aikala, CEO bij Valoya, zal het bedrijf begin 2021 verlaten. Hij is vanaf de oprichting bij het bedrijf in dienst, in totaal 12 jaar. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe directeur. De onderneming zet haar strategie om wereldwijd hoogwaardige, op onderzoek gebaseerde led-belichtingsoplossingen voor de tuinbouw te leveren aan haar klanten op het gebied van gewaswetenschap, medicinale planten en verticale tuinbouw voort.

Aikala: "Ik ben trots op het feit dat we er in deze uitdagende tijden in geslaagd zijn om in 2020 een omzetgroei te realiseren en, nog belangrijker, dat we ook onze winstgevendheidsdoelstellingen hebben overtroffen. Valoya heeft nu een sterke basis en ik ben er zeker van dat de toekomst van Valoya zeer rooskleurig zal zijn."

De verandering komt voort uit Aikala's wens om terug te keren naar het creëren van een nieuwe business. De Raad van Bestuur en de scheidende directeur zijn het erover eens dat het nu een goed moment is om de verandering door te voeren. Om een soepele overgang te verzekeren zal Aikala als CEO blijven werken tot er een opvolger is.

Christer Härkönen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Valoya: "Met zijn passie, niet aflatende gedrevenheid en unieke expertise heeft Lars Valoya gemaakt tot het geweldige bedrijf dat het nu is. Namens de Raad van Bestuur en de eigenaren wil ik Lars oprecht en hartelijk bedanken voor zijn zeer waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van Valoya." 

Voor meer informatie:
Valoya
www.valoya.com
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven