Negatief effect van natrium in paprika wordt aangetoond

Tholen - Volgend jaar start Van der Knaap Groep, samen met Wageningen University & Research, een nieuwe proef. Er wordt bij de proef gekeken naar het negatieve effect van natrium op de productie en kwaliteit van het paprikagewas.  

Van der Knaap heeft een natriumverwijderaar ontwikkeld die voldoet aan de nieuwe regelgeving van 2026. “We willen graag laten zien dat het voordelen geeft wanneer je het natriumgehalte laag houdt. Dat gaan we testen door een deel van het gewas te voeden met een hoog gehalte natrium en het andere deel zonder natrium. Dat gaan we op deze manier een jaar lang doen en meten”, vertelt Karel de Bruijn. 

‘Bright side’
Karel: “2026 komt eraan. Vanaf dan mag de waterlozing helemaal geen natrium meer bevatten. We lopen voorop met deze natriumverwijderaar. Maar het doel van deze test is niet alleen ten behoeve van de nieuwe regelgeving in 2026. We laten ook zien dat natrium verwijderen beter is voor de productie. Daarmee kunnen we de ‘bright side’ van de op het eerste oog vervelende regeling aantonen.”  

Het substraat dat tijdens de proef wordt gebruikt, is kokos. Ook wordt er gebruikt gemaakt van minerale voeding. “Met minerale voeding hebben we beter in de hand hoeveel natrium er mee gaat”, legt Karel uit.  

Op 4 of 5 januari wordt het ras Red Wing van Enza Zaden geplant.

Voor meer informatie:
Van der Knaap Groep
www.vanderknaap.info
vdk@vanderknaap.info   
+31 174 296606 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven