Biobest neemt Beneficial Insectary over

Biobest Group NV heeft via dochteronderneming Biobest USA alle aandelen van Beneficial Insectary overgenomen. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Met de transactie wordt Biobest eigenaar van het bedrijf uit Californië en ontstaat volgens beide partijen 'het grootste productieplatform van nuttige insecten in Noord-Amerika.'

Grote lokale producent in de VS
Sinthya Penn was de eigenares van het Amerikaanse bedrijf en kocht Beneficial Insectary in 1986. Het bouwde daarna een leidende positie op in de biologische bestrijding van vliegen met verschillende toepassingen in de veehouderij. In de afgelopen jaren kende het bedrijf een exponentiële groei op het gebied van biologische gewasbescherming en werd het zelfs de grootste lokale producent in de VS.

Sinthya vertelt trots: “Ik wil de productie- en businessteams van Beneficial Insectary van harte bedanken omdat ze zo goed hebben samengewerkt om dit uitstekende resultaat te bereiken. Verder wil ik ook onze distributeurs en telers bedanken die op ons rekenen als hun betrouwbare lokale producent en leverancier van hoogwaardige nuttige insecten. Nadat ik tientallen jaren heb gewerkt in de biologische gewasbescherming, is dit het juiste moment voor mij om het bedrijf over te dragen."

Sinthya is Biobest 'enorm dankbaar' omdat het bedrijf zich volgens haar sterk gaat inzetten om de continuïteit en verdere groei in Redding te behouden. "Ik heb het volste vertrouwen in een vlotte overgang. Het managementteam van Beneficial Insectary is klaar voor de taak. Dankzij de samenwerking met Biobest op het gebied van R&D en Operations zullen we het bedrijf verder kunnen ontwikkelen en onze klanten een breder scala aan lokaal geproduceerde oplossingen kunnen bieden tegen competitieve voorwaarden.”

Recordgroeicijfers verwacht op Noord-Amerikaanse markt
Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest Group NV, spreekt van 'een belangrijke stap': “Ik voel me bevoorrecht dat Biobest de kans heeft gekregen om Beneficial Insectary over te nemen. Deze transactie past perfect in onze strategie om de meest betrouwbare wereldwijde leverancier op het gebied van biologische bestrijding en bestuiving te zijn voor telers van hoogwaardige gewassen. Samen met Beneficial Insectary zullen we een leidende positie innemen op de Noord-Amerikaanse markt voor biologische bestrijding, een markt die naar verwachting recordgroeicijfers zal opleveren in de komende jaren."

De overname versterkt volgens Vandoorne de commerciële aanwezigheid van Biobest langs de westkust en biedt een springplank naar een nog betere technische ondersteuning. "De combinatie van Beneficial Insectary en onze bestaande faciliteiten in Canada en Mexico geeft ons een ongeëvenaarde productiecapaciteit in Noord-Amerika. Daardoor kunnen we lokaal geproduceerde producten van hoge kwaliteit leveren aan al onze Noord-Amerikaanse klanten."

Overgangsfase
De commerciële strategie en het distributiemodel van Beneficial Insectary en Biobest USA zijn volgens Vandoorne complementair. Beide bedrijven behouden hun identiteit, opereren autonoom en blijven hun eigen klanten bevoorraden. De focus zal liggen op het realiseren van operationele synergie om een betrouwbare levering van lokaal geproduceerde nuttige insecten te verzekeren. "Ik heb het volste vertrouwen in deze overgangsfase, omdat zowel Beneficial Insectary als Biobest over een bekwaam en goed presterend team beschikken.”

Cliff Noorlander, CEO van Beneficial Insectary: “De samenwerking met Biobest biedt ons een platform waarmee we nog jaren kunnen blijven verder bouwen aan dit succesverhaal. Zowel onze productieafdeling, onze commerciële strategie als ons vertrouwde merk blijven behouden. De aanvullende productlijnen van Biobest in Noord-Amerika vergroten deze betrouwbaarheid nog verder. Biobest biedt ons eveneens toegang tot een R&D-programma van wereld-klasse en een sterke innovatiepijplijn. Dit is het moment om Sinthya en het hele Beneficial Insectary-team te bedanken voor wat we samen hebben gerealiseerd. We klinken met Biobest op onze gezamenlijke toekomst.”

Voor meer informatie:
Biobest Group NV
www.biobestgroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven