Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aartsen kiest Thinkwise low-code platform voor digitalisering bedrijfsprocessen

Aartsen heeft voor low-code platformleverancier Thinkwise gekozen om zijn bestaande bedrijfssoftware te vervangen en offline-processen te automatiseren. Hiermee kan het bedrijf weer profiteren van de nieuwste technologieën en uiteindelijk een volledig papiervrije organisatie worden met een geavanceerd ERP-systeem. 

Het familiebedrijf Aartsen is al meer dan een eeuw actief in de handel van groenten en fruit. Het bedrijf heeft vestigingen in Breda, Venlo, St. Katelijne-Waver en Hong Kong. Aartsen heeft meer dan tweehonderd medewerkers, in totaal 3.500 vierkante meter kantoorruimte en 30.000 m2 aan opslag- en distributiecapaciteit. 

Van ontvangst tot eindafrekening
Voorheen werd een aantal bedrijfsprocessen in het oude ERP systeem nog ondersteund door papieren documenten. Dit papier wilde Aartsen graag verbannen uit de bedrijfsprocessen. Deze processen lopen van de registratie van de binnenkomende goederen tot en met de uiteindelijke uitlevering aan een klant. In deze processen werden aanvullende gegevens handmatig toegevoegd aan een digitaal dossier met als gevolg een grote hoeveelheid handelingen om een dossier compleet te maken.

De registratie van de verkopen aan een klant waren al geautomatiseerd in het IBM AS/400 systeem maar hier viel nog winst te behalen op gebied van inzicht en veelzijdigheid. Gekoppeld aan deze verkopen lag het digitale dossier waar vervolgens dagelijkse verkoopresultaten en eindafrekeningen uit konden worden opgemaakt richting de leveranciers. Dit proces werd tot voorheen nog ondersteund door papieren overzichten die Aartsen inmiddels digitaal presenteert aan zowel de medewerkers als de leveranciers.

Proof of Value project
Om de bestaande bedrijfssoftware te vervangen en de processen te automatiseren besloot Aartsen een zogeheten Proof of Value (PoV) project met enterprise low-code platformleverancier Thinkwise te starten. Tijdens dit proefproject moderniseerde Thinkwise kosteloos diverse applicatieschermen van het AS/400-systeem. Nadat deze PoV binnen slechts drie weken succesvol door Thinkwise werd afgerond, koos Aartsen ervoor om zijn legacy bedrijfssoftware compleet te vervangen en optimaliseren met het Thinkwise Platform.

Uitdagingen
Jack Aartsen, CEO van Aartsen: “Met het Thinkwise Platform worden de meest complexe processen die denkbaar zijn binnen ons bedrijf geautomatiseerd, zonder dat de implementatie extra druk op de organisatie oplevert.”

Een extra uitdaging bij het digitaliseringsproject was dat elke teler andere communicatiewensen heeft, bijvoorbeeld welke informatie een uitmeld email moet bevatten. Aartsen: “We hebben met zoveel wensen van zoveel verschillende telers te maken. Een standaard softwarepakket is daarom geen optie voor ons en traditioneel maatwerk is ook geen haalbare zaak. Om die reden kozen we voor de iteratieve en concrete aanpak van Thinkwise om nieuwe software te realiseren op basis van hun low-code platform. Dit helpt bij het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van een AGF-bedrijf als het onze.”

Eerste fase
In de eerste fase van het project realiseerde Thinkwise een applicatie waarmee een belangrijk deel van het handmatige offlineproces gedigitaliseerd is. Alleen het eerste deel van de verwachte levering en het transport wordt nu nog met de hand in het klantdossier gezet en vervolgens gescand om in het digitale proces te integreren. Vanaf januari wordt dit ook digitaal afgehandeld. De rest van het nieuwe digitale proces is integraal opgeleverd, en omvat onder meer een tijdelijke koppeling via een directe interface met het AS/400-systeem.

Voordelen
De digitalisering zorgt voor gestroomlijnde werkprocessen en een efficiëntere en foutloze werkwijze. Bovendien zijn er nieuwe mogelijkheden gecreëerd, zoals bevestiging aan leveranciers in verschillende formaten en in verschillende talen (Nederlands, Duits Engels, Frans, Spaans en Italiaans). Verder kan Aartsen het hele jaar door digitale overzichten van statistische gegevens genereren in plaats van slechts eenmaal aan het eind van het jaar met de hand.

Volgende fase
De nieuwe bedrijfsapplicatie is eind 2019 live gegaan. Aartsen en Thinkwise willen in 2021 het digitaliseringsproject afronden, inclusief de definitieve vervanging van het AS/400-systeem. De eerstvolgende fase in het project heeft als doel het klantdossier en alles wat daarbij komt kijken te digitaliseren. “Wij zijn heel tevreden met de vooruitgang die we samen met Thinkwise hebben geboekt in ons digitaliserings-project,” zegt Aartsen. “Ons uiteindelijke doel, het volledig digitaal en papiervrij maken van ons bedrijf, komt steeds dichterbij.”

Robert van der Linden, CEO van Thinkwise: “Het is geweldig dat Aartsen besloten heeft zijn volledige ERP-systeem te moderniseren met het Thinkwise Platform. Wij hopen dat dit voor meer bedrijven in de AGF-branche het bewijs is dat wij hen ook kunnen helpen deze broodnodige stap naar de toekomst te zetten.” 

Voor meer informatie:
Martijn van der Zwalm
Aartsen fruit and vegetables
[email protected] 
www.aartsen.com 

Janine Worst
Thinkwise
[email protected] 
www.thinkwisesoftware.com 

Publicatiedatum: