Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volautomatische mottenkillerdrone is niet eenkennig

Er is nieuws van de dronefront. De eerste tien volledig autonome mottenkillerdronesystemen zijn actief en mensen komen er in de kas niet meer aan te pas, want zelfs het opladen van de drones is geautomatiseerd, zo deelt PATS Drones. En dan is er nog een nieuwtje: er is een nieuwe tool ontwikkeld, PATS-C. De tool levert een schat aan realtime data over motten in de kas op.

"Omdat we met vision technologie werken merken de drones automatisch plagen in de kas op. Daar gaan de drones achteraan om de plaaginsecten uit te schakelen, maar de dronevluchten leveren ook heel veel data op over andere plagen en ook natuurlijke bestrijders. In de nieuwe tool verzamelen en presenteren we die data, zodat we telers ook actief en proactief kunnen waarschuwen."

De drones van PATS vliegen momenteel in o.a. de tomatenteelt, gerbera en phalaenopsis. En in de kas bij Koppert Cress, zoals onlangs nog op RTL was te zien.

Voor meer informatie:
PATS 
[email protected]
www.pats-drones.com 

Publicatiedatum: